Maserati objavio nekoliko novih fotografija testnog prototipa MC20

GS
Maserati objavio nekoliko novih fotografija testnog prototipa MC20

Grafikom na kamuflažnim folijama iza kojih se krije Maseratijev testni prototip MC20 italijanska automobilska kompanija odala je počast nedavno preminulom britanskom automobilskom trkaču Stirlingu Mosu.

Maserati će svoju novu supersportsku perjanicu u produkcijskog formi predstaviti u septembru, a do tada s vremena na vrijeme objave fotografije testnog prototipa na kojima se može vidjeti forma modela s centralno smještenim motorom s kojim italijanska automobilska kompanija planira i povratak na kružne staze širom svijeta.

Na posljednjim objavljenim fotografijama u Maseratiju su se odlučili za kamuflažne folije čijom grafikom odaju počast nedavno preminulom britanskom vozaču Stirlingu Moss koji je do svojih pobjeda na trkama stizao i iza upravljača Maseratijevih automobila.

Poznato je da će MC20 pokretati centralno smješten motor koji Maserati ovaj put neće „posuđivati“ od Ferarija, ali se još uvijek ne zna hoće li u Modeni koristiti sopstveni novorazvijeni V8 motor ili hibridnu kombinaciju čiji će dio činiti V6 motor.

U svakom slučaju, očekuje se da će svojom filozofijom MC20 nastaviti tamo gdje je stao njihov posljednji supersportski brojčano ograničen dvosjed MC12 (50 cestovnih i 12 trkaćih verzija) koji je Maserati 2004. i 2005. godine pravio na osnovici Ferarijevog modela Enzo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana