Коначно је стигао: 2021 Aston Martin DBX

Agencije
Коначно је стигао: 2021 Aston Martin DBX

Чувени британски бренд нас је коначно одушевио својим првим икада SUV моделом који је део њиховог портфолиа, старог 106 година.

Представљен током овогодишњег сајма аутомобила у Лос Анђелесу, Aston Martin DBX би требало да одговори на најновије трендове тржишта луксузног SUV сегмента, поставши најпродаванији модел бренда. Можемо слободно рећи да је овај модел нешто што је Aston Martin бренду било очајно потребно, са опадањем интересовања за њихове нешто традиционалније моделе.

Прије званичног представљања овог модела, Aston Martin је зачикавао јавност снимцима и фотографијама дуже вријеме, како би подигли интересовање до максимума, прије него што су коначно скинули вео са њега. Стил DBX модела покривен је дизајнерским елементима који потичу са различитих модела Aston Martin породице, укључујући DB11 и Vantage моделе. Ипак, сви ти стилски моменти су прилагођени како би се уклопили са стилом SUV тијела.

Унутар возачке кабине, DBX је добио бројне луксузне особине и погодности. Сједишта су тапацирана најфинијом кожом, док су небо и електрични застор крова доступни у Алкантара варијанти. Како би кабина била прозрачна колико год да је то могуће, она је добила панорамски кров пуне дужине. Поред тога, купци могу одабрати да њихов DBX буде сасвим прилагођен од стране Q одсека Aston Martin компаније, или се једноставно могу одлучити за ексклузивни 1913 пакет, који је упакован са уникатним детаљима, укључујући специјалне ознаке.

Aston Martin DBX покреће исти 4.0 литарски V8 мотор са турбопуњачем, који се може видјети у DB11 и Vantage моделу. Ипак, мотор је другачије тјуниран за луксузни SUV, па сада производи 542 коњске снаге, које се усмјеравају према сва четири точка, уз помоћ деветостепене аутоматске трансмисије.

Aston Martin каже да DBX од нула до сто километара на час убрзава за 4.3 секунде, са максималном брзином од 291 километар на час. SUV има и активни издувни систем са опцијом деактивације цилиндара. Прве доставе овог модела ће почети током друге половине идуће године, са почетном цијеном од 192.986 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана