Порше представио нови Таycan Turbo GT сигурносни аутомобил

Г.С.
Foto: Мухире ЕУ

Нови Порше Таycan Turbo GT, најснажнија верзија овог електричног модела, нови је Safety Car серије електричних болида Формуле Е.

Занимљиво, овај Taycan развија више од 1.000 КС и снажнији је од тркаћих болида из ове „бешумне“ серије.

Нови Taycan ће уствари замијенити стари модел, а то ће се десити на првој сљедећој рунди шампионата, тачније у Берлину овог викенда, гдје се традиционално возе двије трке, преноси Кликс.

Да прича буде фасцинантнија, нови Порше Taycan Turbo GT развија већу снагу од једносједа Формуле Е. Тако Taycan Turbo GT у нормалној конфигурацији развија 789 коњских снага. Насупрот томе, ако је активиран Attack мод, снага се повећава на 1.034 коњске снаге на 10 секунди.

Очекивано, будући да је у питању сигурносни аутомобил, овај модел за ову улогу је опремљен посебним свјетлима, трепћућим свјетлима, апаратима за гашење пожара, као и специјалном комуникацијском опремом. Порсцхе ће Формули Е доставити два примјерка Таycan Turbo GT.

 

Један од њих биће обојен у Purple Sky Metallic нијансу и имаће инсталиран Weissach пакет. Други примјерак бит ће офарбан у зелену нијансу и неће имати перформансни пакет.

Након што „одради“ двоструку рунду у Њемачкој, Порше Safety Car ће до краја сезоне бити на услузи на тркама у Кини, САД и Великој Британији.

Овогодишњи шампионат Формуле Е завршава 21. јула трком у Лондону. Бивши Ф1 возач, Паскал Верлејн, тренутно је водећи у шампионату, који се вози у мини јубиларној 10. сезони.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана