Манхарт планира тјунирати пет примјерака Е31 BMW Серије 8

Г.С.
Foto: Manhart-performance.de

Генерација Е31 BMW -а Серије 8 сматра се једним од најљепших гранд турера из деведесетих година прошлог вијека, а њемачки тјунер Манхарт је припремио пет рестаурираних и с укусом модификованих примјерака од којих је сваки добио БМЊ М мотор.

Звијезда Манхартовог пројекта је уграђени С62 5,0-литарски В8 мотор преузет од модела Е39 М5, који је тјуниран на 420 КС и чија се снага шање на задње точкове путем 6-степеног мануелног мјењача. Иако има четири цилиндра, модернији В8 испоручује додатних 120 КС у односу на оригинални В12 мотор те лако перформансама надмашује флегшип модел 850 ЦСи. Поред тога, Манхарт је уградио и спортски издувни систем који наглашава искуство звука.

Тјунер је унаприједио и шасију Хамп Р опругама, Билстин Б6 амортизерима и моћнијим кочницама. Аутомобил је добио нови сет 20-инчних фелги, које су у потпуности попуниле лукове точкова и “повезале” се с блатобраним, преноси Кликс.

Поред знатно већих фелги, модификације екстеријера ограничене су на прије прагове узете од модела 850 ЦСи, стражњи лип спојлер и М кућишта бочних ретровизора. Аутомобил је поново лакиран у склопу трогодишњег процеса рестаурације, док је унутрашњост у конфигурацији 2+2 поново пресвучена кожом и Алкантаром. Из Манхарта кажу да су све компоненте осовине пјескарене и репариране, а замијењене су и све гуме и лежајеви.

Модел МХ8 В8 Лимитед 01/05 ће бити произведен у пет примјерака, а први примјерак приказан на фотографијама кошта 149.000 евра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана