Сјајан примјерак Пежоа 309 ГТи на аукцији

Г.С.
Сјајан примјерак Пежоа 309 ГТи на аукцији

Сјајан примјерак модела Пежоа 309 ГТи биће продан на аукцији, а сви они који имају „дубоке џепове“ и жељу да посједују стари француски аутомобил високих перформанси сада су добили прилику да остваре свој циљ.

Пежо 309 ГТи је свој живот започео у власништву некадашњег инжењера Продрајва, који је искористио своје богато искуство и новац да модификује овај аутомобил. У периоду од три године је доживио велику трансформацију те је спреман за нови дом. Такође, регистрован је и легалан за цестовну вожњу, но може служити и за утрке на стазама, као и за брдске утрке.

На 1,9-литарском четвероцилиндричном мотору направљене су значајне модификације, добио је ковани доњи дио, алуминијске подесиве ременице, прилагођену усисну грану и Ротрекс компресор. Такође, добио је алуминијских хладњак и међухладњак те развија импресивних 375 КС када користи тркаће гориво, преноси Кликс.

Међутим, то није све. Аутомобил посједује АП кочнице с великим кочионим клијештима са шест клипова напријед, Xtrac диференцијал с ограниченим проклизавањем, скраћене погонске осовине и прилагођени кратки мјењач. Такође, уграђен је и специјално направљени издувни систем.

У огољеној унутрашњости су заштитни кавез, два Спарко тркаћа сједишта, ОМП управљач пресвучен Алкантаром, појасеви у шест тачака, систем за комуникацију и електрична ручна кочница.

Власник је на аутомобил потрошио више од 100.000 фунти, а након свих модификација га је возио свега 113 километара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана