ФИАТ представио и другу каросеријску верзију модела 500 на електрични погон

ГС
ФИАТ представио и другу каросеријску верзију модела 500 на електрични погон

За ФИАТ 500 на електрични погон с фиксним кровом који је заснован на новој платформи која је оптимизована за причу која искључује мотор с унутрашњим сагоријевањем треба издвојити тридесетак хиљада еура.

Након мартовског представљања новог модела 500 на електрични погон у комбинацији с меким склопивим кровом италијанска аутомобилска компанија представила је једнако покретан 500 с тврдим фиксним кровом, а ФИАТ-ов одговор на сличне моделе на електрични погон какве нуде Мини и Хонда продаваће се паралелно са моделом претходне генерације који покрећу мотори с унутрашњим сагоријевањем.

ФИАТ 500е са собом доноси три радна програма (Normal, Range, i Sherpa) и батерије чији је капацитет (42 кWh) довољан за прелазак 320 километара, а данак већој аутономији у односу на споменуту конкуренцију дијелом су платиле перформансе, јер ФИАТ-ово оптимално рјешење за градске гужве од 0 до 100 км/х стиже за девет секунди и развија 150 км/х.

Међу важним информацијама за потенцијалне купце аутомобила на електрични погон свакако је вријеме пуњења батерија, а у ФИАТ-у кажу да је с брзим пуњачем за достизање 80 посто капацитета у случају модела 500е (чији је раст у свим правцима осигурао више простора у минималистички дизајнираној кабини) потребно 35 минута.

ФИАТ ће 500е производити у Торину, књига наруџби је отворена, а с првим издањем купци ће у стандардној опреми моћи да рачунају на панорамски кров, ЛЕД свјетла, 17-инчне алуминијске фелге и могућност избора између три посебне боје каросерије.

(Klix)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана