FIAT predstavio i drugu karoserijsku verziju modela 500 na električni pogon

GS
FIAT predstavio i drugu karoserijsku verziju modela 500 na električni pogon

Za FIAT 500 na električni pogon s fiksnim krovom koji je zasnovan na novoj platformi koja je optimizovana za priču koja isključuje motor s unutrašnjim sagorijevanjem treba izdvojiti tridesetak hiljada eura.

Nakon martovskog predstavljanja novog modela 500 na električni pogon u kombinaciji s mekim sklopivim krovom italijanska automobilska kompanija predstavila je jednako pokretan 500 s tvrdim fiksnim krovom, a FIAT-ov odgovor na slične modele na električni pogon kakve nude Mini i Honda prodavaće se paralelno sa modelom prethodne generacije koji pokreću motori s unutrašnjim sagorijevanjem.

FIAT 500e sa sobom donosi tri radna programa (Normal, Range, i Sherpa) i baterije čiji je kapacitet (42 kWh) dovoljan za prelazak 320 kilometara, a danak većoj autonomiji u odnosu na spomenutu konkurenciju dijelom su platile performanse, jer FIAT-ovo optimalno rješenje za gradske gužve od 0 do 100 km/h stiže za devet sekundi i razvija 150 km/h.

Među važnim informacijama za potencijalne kupce automobila na električni pogon svakako je vrijeme punjenja baterija, a u FIAT-u kažu da je s brzim punjačem za dostizanje 80 posto kapaciteta u slučaju modela 500e (čiji je rast u svim pravcima osigurao više prostora u minimalistički dizajniranoj kabini) potrebno 35 minuta.

FIAT će 500e proizvoditi u Torinu, knjiga narudžbi je otvorena, a s prvim izdanjem kupci će u standardnoj opremi moći da računaju na panoramski krov, LED svjetla, 17-inčne aluminijske felge i mogućnost izbora između tri posebne boje karoserije.

(Klix)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana