Дачија представила Сандеро треће генерације

ГС
Дачија представила Сандеро треће генерације

Поред стандардног Сандера треће генерације румунска филијала Реноа представила је и његов популарни кросовер модел Stepway.

Нови Сандеро заснован је на платформи Клиа пете генерације и у складу с политиком коју воде у групацији Рено-Нисан остаје њихова најповољнија опција из Б сегмента, па у француско-јапанској групацији и од треће генерације очекују одличан пријем код купаца који за најмање новца очекују највише музике.

Заснован на механици коју нуди актуелни и значајно скупљи Клио, нови Сандеро у основној верзији покреће групацијски литарски троцилиндарски бензински мотор, а у понуди ће бити и верзија с турбопуњачем с којом ће румунски бестселлер вући 95 КС.

Купци у стандардној опреми могу рачунати на ЛЕД свјетла, темпомат, управљач подесив по висини и дубини, повезивост с телефоном... За сигурност путника брине шест зрачних јастука и знатно чвршћа каросерија, а с богатијим пакетима опреме који укључују и неколико обавезних система за повећање сигурности Сандеро у џепу има свих пет EuroNCAP звјездица.

С новом генерацијом одмах стиже и популарна цроссовер верзија Stepway која са собом и овај пут доноси повишену каросерију, гуме вишег профила и карактеристичне каросеријске детаље који сугеришу да се овакав Сандеро не боји сићи с асфалта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана