BMW на Нирбургрингу тестира освјежени М5 Competition

GS
BMW на Нирбургрингу тестира освјежени М5 Competition

У Минхену рачунају да ће с адекватним освјежавањем модела М5 Competition задржати корак с недавно унапријеђеним Мерцедесовим моделом АМГ Е63.

Међу тестним аутомобилима различитих произвођача који „врте“ кругове на чувеној њемачкој стази Нирбургринг Нордшлајфе објективи фотоапарата ухватили су и захуктан БМW М5 Competitionчије децентне камуфлажне фолије сугеришу да је ријеч о освјеженом издању производа М одјела чији главни конкуренти долазе из Аудија и Мерцедес-Бенза.

Редизајн ће са собом вјероватно донијети нешто другачије одбојнике и кућишта предњих и задњих свјетала, вјероватно и редизајниране фелге, а судећи по фотографијама будући власници најснажнијег БМW-а из Серије 5 бит ће поштеђени од превеликих „бубрега“ испред хладњака какви већ красе Серију 7 (вјероватно и будућу Серију 4), а нису наишли на одобравање већине љубитеља баварских аутомобила.

Највеће промјене очекују се у кабини која ће бити опремљена већим инфо дисплејима. Купци ће моћи да бирају и између више комбинација боја и материјала, а с освјеженим издањем стићи ће и унапријеђени системи за сигурност и асистенцију.

Нема најава да ће освјежени М5 Competition испод предњег поклопца крити више „коња“. Подсјећања ради, аутомобил покреће 4,4-литарски битурбо В8 мотор који располаже са 625 КС и 750 Нм највећег обртног момента, што је довољно да 5-метарски седан (1.950 килограма) од 0 до 100 км/х стигне за 3,3 секунде и развије 305 км/х

(Klix)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана