BMW na Nirburgringu testira osvježeni M5 Competition

GS
BMW na Nirburgringu testira osvježeni M5 Competition

U Minhenu računaju da će s adekvatnim osvježavanjem modela M5 Competition zadržati korak s nedavno unaprijeđenim Mercedesovim modelom AMG E63.

Među testnim automobilima različitih proizvođača koji „vrte“ krugove na čuvenoj njemačkoj stazi Nirburgring Nordšlajfe objektivi fotoaparata uhvatili su i zahuktan BMW M5 Competitiončije decentne kamuflažne folije sugerišu da je riječ o osvježenom izdanju proizvoda M odjela čiji glavni konkurenti dolaze iz Audija i Mercedes-Benza.

Redizajn će sa sobom vjerovatno donijeti nešto drugačije odbojnike i kućišta prednjih i zadnjih svjetala, vjerovatno i redizajnirane felge, a sudeći po fotografijama budući vlasnici najsnažnijeg BMW-a iz Serije 5 bit će pošteđeni od prevelikih „bubrega“ ispred hladnjaka kakvi već krase Seriju 7 (vjerovatno i buduću Seriju 4), a nisu naišli na odobravanje većine ljubitelja bavarskih automobila.

Najveće promjene očekuju se u kabini koja će biti opremljena većim info displejima. Kupci će moći da biraju i između više kombinacija boja i materijala, a s osvježenim izdanjem stići će i unaprijeđeni sistemi za sigurnost i asistenciju.

Nema najava da će osvježeni M5 Competition ispod prednjeg poklopca kriti više „konja“. Podsjećanja radi, automobil pokreće 4,4-litarski biturbo V8 motor koji raspolaže sa 625 KS i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da 5-metarski sedan (1.950 kilograma) od 0 do 100 km/h stigne za 3,3 sekunde i razvije 305 km/h

(Klix)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana