Бентлијев "Flying Spur First Edition" само за одабране VDIEO

Агенције
Бентлијев "Flying Spur First Edition" само за одабране VDIEO

Специјална, прва серија најновије генерације модела "Flying Spur" биће израђивана само током првих годину дана од почетка серијске производње.

"Бентли" је половином јуна представио нову генерацију своје суперлуксузне лимузине "Flying Spur", чија ће производња почети до краја 2019. Током првих 12 мјесеци биће израђивани аутомобили који припадају ограниченој, "First Edition" серији, а ова возила ће се у неким детаљима разликовати од оних која ће се производити након тих првих годину дана.

Аутомобили из "First Edition" серије имаће посебне ознаке које потврђују да су у питању возила из посебне едиције. Поред плочица "First Edition" на праговима врата, "Бентли" је на неколико мјеста на спољашњости и у унутрашњости аутомобила поставио амблеме са мотивима заставе Уједињеног Краљевства.

Посебна посластица су специјалне, 22-инчне Mulliner алу фелне, које ће стандардно бити уграђиване у "Flying Spur First Edition".

Путници у кабини уживаће у луксузном ентеријеру оплемењеном скупоцјеним материјалима, амбијенталним освјетљењем и панорамским стакленим кровом.

Што се тиче моторизације, у срцу модела "Flying Spur First Edition" - као и у возилима која ће бити направљена касније - је твин-турбо 6.0 W12 са 635 КС (467 kW) и 900 Нм максималног обртног момента. Снага се преноси на сва четири точка путем 8-степеног аутоматика са дуплим квачилом, а важно је напоменути и да је ово први "бентли" са системом управљања на свим точковима.

Иако тежак скоро 2,5 тона (2.435 кг), нови "Flying Spur"  убрзава 0-100 km/h за свега 3,8 секунди прије него што достигне максималних 333 km/h

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана