Ауди представио С3 Спортбeк и Седан са 306 коњских снага

Г.С.
Ауди представио С3 Спортбeк и Седан са 306 коњских снага

Компанија Ауди је још у фебруару најавила долазак модела С3 Спортбек и Седан, а сада је и званично представила динамични двојац.

Атрактивни хечбек и седан изгледају агресивније захваљујући већим усисницима зрака и четири завршетка издувних цијеви, што су карактеристике свих Аудијевом С ознаком.

У срцу оба С3 модела је добро познати и доказани 2,0-литарски мотор с турбопуњачем који развија 306 КС и 400 Нм упарен са С Троник мјењачем и Qуаттро погоном на сва четири точка. Без обзира на каросеријску изведбу, С3 од 0 до 100 км/х убрзава за 4,8 секунди те достиже максималну електронски ограничену брзину од 250 км/х.

У поређењу са стандарним А3 моделом, С верзија је за 15 мм ближа цести, а долази са 18-инчним фелгама од легура. Опционо је могуће добити 19-инчни сет, а опција су и матриx ЛЕД свјетла с 15 индивидуалних ЛЕД сегмената. Купци могу наручити нови С3 Спортбек и С3 Седан са С Спорт овјесом за бољу удобност током "нормалне" вожње, али и повећање агилности у случају брже вожње.

Као и екстеријер, тако и унутрашњост представља суптилно побољшање у односу на А3 са С Лине пакетом опреме. Најуочљивија промјена су спортска сједишта с бољим бочним потпорама, а пресвучена су углавном материјалом направљеним од рециклираних пластичних флаша. Мала ручица мјењача је дебитовала на стандардном моделу А3, а управљач с равним доним дијелом и перфорираном кожом је ексклузиван за С3.

У Европи ће С3 бити доступан с 10,25-инчним дигиталним кластером, док ће 12,3-инчни Виртуал Цоцкпит коштати више. Ту је и 10,1-инчни екран ММИ инфотаинмент система који сада нуди више функција и значајно је бржи.

Продаја почиње крајем аугуста, а испоруке се очекују у октобру. Спортбацк у Њемачкој кошта 46.302 еура, док је Седан нешто скупљи са цијеном од 47.179 еура.

Најбоље опремљени Едитион Оне се нуди у Пyтхон жутој боји за хатцхбацк, односно Танго Ред за седан са 19-инчним фелгама, црним украсима и сједиштима пресвученим Наппа кожом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана