Жозе Мурињо: Јунајтед лута јер нема јасан циљ

Агенције
Жозе Мурињо: Јунајтед лута јер нема јасан циљ

Манчестер - Није могао Дејвид Мојес, потом ни Луис ван Гал. Надали су се у Манчестер јунајтеду да је Жозе Мурињо тај човјек, али ни господин “Савршени” није могао да врати “ђаволе” тамо гдје су били са сер Алексом Фергусоном.

Потом је дошао љубимац навијача Оле Гунар Солскјер, али Јунајтед је и даље медиокритет у енглеском фудбалу, колико год то била груба формулација.

Норвежанин је по доласку уписао неколико побједа, чинило се да бивши нападач Јунајтеда зна како да извади клуб из кризе, јер ко би то могао ако не човјек који осјећа свлачионицу и зна како клуб функционише?

Ипак, испоставило се да је почетни успјех у ствари била само шок терапија. Силни милиони потрошени на нове фудбалере, менаџери који су долазили и одлазили нису помјерили клуб ниједан корак напријед. Поразом од Вест Хема, “ђаволи”су пали на осмо мјесто Премијер лиге са десет бодова мање од Ливерпула, а одиграно је само шест кола. 

Покушава Солскјер алтернативним поставама да направи нешто. Скот Мектоминеј је стартер на свакој утакмици као и млади Данијел Џејмс. Српски репрезентативац Немања Матић је пресељен на клупу иако би са Полом Погбом требало да чини један од најбољих свјетских тандема на средини терена. Лоши резултати били су знак за Мурињово оглашавање.

Португалски стручњак је и даље без посла, али бриљира перфектним анализама утакмица на британским телевизијама.

- Важно је да се одреде клупски циљеви за сезону. Морају да буду јасни за сваког. Који су циљеви Манчестер јунајтеда? Гледајући са стране мислим да ће завршити између четвртог и шестог мјеста. По мени немају квалитет да се боре за нешто више - рекао је Мурињо.

Јунајтед је освојио европски трофеј са Мурињом. Освајањем пехара Лиге Европе клуб се вратио у Лигу шампиона у којој га поново нема ове сезоне. 

- Повратак Јунајтеда у елиту био би успјех за мене и мислим да људи из клуба морају јавно да кажу како би сви то прихватили и равнали се према томе. Овако, не знам шта су замислили. Ако планирају да играју без притиска и амбиције да се боре за титулу онда је до то одлична шанса да се пружи прилика младим играчима који би били залог за будућност - рекао је Мурињо.

У наредна три кола Јунајтед има веома тежак посао јер прво дочекује Арсенал, затим иде на ноге Њукаслу па чека највећег ривала и најбољу екипу ове сезоне Ливерпул.
 

Солскјер тек 13.

Енглески медији направили су табелу према којој су израчунали позицију Манчестер јунајтеда откако је на клупи Оле Гунар Солскјер.Норвежанин је водио тим на 14 утакмица у Премијер лиги и остварио је само четири побједе.

Уписао је још четири ремија и шест пораза што је довољно тек са 13. позицију што никако не радује навијаче, јер су очекивали боље резултате и напредак екипе. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана