Žoze Murinjo: Junajted luta jer nema jasan cilj

Agencije
Žoze Murinjo: Junajted luta jer nema jasan cilj

Mančester - Nije mogao Dejvid Mojes, potom ni Luis van Gal. Nadali su se u Mančester junajtedu da je Žoze Murinjo taj čovjek, ali ni gospodin “Savršeni” nije mogao da vrati “đavole” tamo gdje su bili sa ser Aleksom Fergusonom.

Potom je došao ljubimac navijača Ole Gunar Solskjer, ali Junajted je i dalje mediokritet u engleskom fudbalu, koliko god to bila gruba formulacija.

Norvežanin je po dolasku upisao nekoliko pobjeda, činilo se da bivši napadač Junajteda zna kako da izvadi klub iz krize, jer ko bi to mogao ako ne čovjek koji osjeća svlačionicu i zna kako klub funkcioniše?

Ipak, ispostavilo se da je početni uspjeh u stvari bila samo šok terapija. Silni milioni potrošeni na nove fudbalere, menadžeri koji su dolazili i odlazili nisu pomjerili klub nijedan korak naprijed. Porazom od Vest Hema, “đavoli”su pali na osmo mjesto Premijer lige sa deset bodova manje od Liverpula, a odigrano je samo šest kola. 

Pokušava Solskjer alternativnim postavama da napravi nešto. Skot Mektominej je starter na svakoj utakmici kao i mladi Danijel Džejms. Srpski reprezentativac Nemanja Matić je preseljen na klupu iako bi sa Polom Pogbom trebalo da čini jedan od najboljih svjetskih tandema na sredini terena. Loši rezultati bili su znak za Murinjovo oglašavanje.

Portugalski stručnjak je i dalje bez posla, ali briljira perfektnim analizama utakmica na britanskim televizijama.

- Važno je da se odrede klupski ciljevi za sezonu. Moraju da budu jasni za svakog. Koji su ciljevi Mančester junajteda? Gledajući sa strane mislim da će završiti između četvrtog i šestog mjesta. Po meni nemaju kvalitet da se bore za nešto više - rekao je Murinjo.

Junajted je osvojio evropski trofej sa Murinjom. Osvajanjem pehara Lige Evrope klub se vratio u Ligu šampiona u kojoj ga ponovo nema ove sezone. 

- Povratak Junajteda u elitu bio bi uspjeh za mene i mislim da ljudi iz kluba moraju javno da kažu kako bi svi to prihvatili i ravnali se prema tome. Ovako, ne znam šta su zamislili. Ako planiraju da igraju bez pritiska i ambicije da se bore za titulu onda je do to odlična šansa da se pruži prilika mladim igračima koji bi bili zalog za budućnost - rekao je Murinjo.

U naredna tri kola Junajted ima veoma težak posao jer prvo dočekuje Arsenal, zatim ide na noge Njukaslu pa čeka najvećeg rivala i najbolju ekipu ove sezone Liverpul.
 

Solskjer tek 13.

Engleski mediji napravili su tabelu prema kojoj su izračunali poziciju Mančester junajteda otkako je na klupi Ole Gunar Solskjer.Norvežanin je vodio tim na 14 utakmica u Premijer ligi i ostvario je samo četiri pobjede.

Upisao je još četiri remija i šest poraza što je dovoljno tek sa 13. poziciju što nikako ne raduje navijače, jer su očekivali bolje rezultate i napredak ekipe. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana