Велики борац зна да ће побиједити

Агенције
Велики борац зна да ће побиједити

РИМ - Мало је људи у свијету фудбала као што је Синиша Михајловић. Српски стручњак од малих ногу био је велики борац и неко ко не да на себе, такав је био и на терену, а и поред терена.

Не планира да посустане ни у тешким тренуцима и пред опаком болешћу, којој не дозвољава да му поквари снове и планове са његовом Болоњом. 

Михајловић је недавно завршио други циклус хемиотерапија и ускоро га чека нови, али без обзира на такву ситуацију, водио је екипу на три од седам утакмица Серије А. Отпутовао је у Рим и одлучио да се мало одмори у кругу породице, али је још једном показао колико је привржен клубу са “Рената Даларе”.

Из објективних околности пропустио је ревијални меч легенди Болоње и Реал Мадрида на 110. рођендан клуба, али није пропустио да путем видео-снимка пошаље поруку навијачима, који су уз њега од тренутка када је објавио да се бори против леукемије.

- Жао ми је што нисам могао да присуствујем, скоро сам изашао из болнице и хтео сам да одем кући како бих провео неко време са породицом. Надам се да разумете... Хвала свим навијачима Болоње и клубу на свему што је урадио за мене - рекао је Михајловић.

Поновио је да је увјерен да ће побиједити болест и вратити се још јачи.

- У тешким тренуцима остали сте близу мене и дали ми снагу. Борим се са болешћу и сигуран сам да ће бити све добро на крају, да ћу победити. Хвала и Реал Мадриду што је дошао у Болоњу да увелича прославу, цео град мора да буде поносан - нагласио је Михајловић.

Борба против акутне леукемије захтијева готово стални надзор љекара, али је Михајловић у договору са особљем водио Болоњу на три од седам мечева. Посебно дирљиво било је посљедње коло са Лациом, када су навијачи оба клуба прије утакмице отишли у цркву и молили се за његово оздрављење.

На почетку сусрета награђен је овацијама присталица оба табора јер је у Лацију оставио неизбрисив траг и био члан понајбоље генерације овог тима у историји с краја прошлог и почетка новог миленијума. 

Како је раније планирано, он ће се ускоро вратити у Болоњу и чак водити тренинге свог тима, али неће моћи да сједи на клупи на гостовању Јувентусу 19. октобра јер почиње трећи циклус терапија.

 

Хронологија

- 12. јула новинар “Коријеро дело спорта” Иван Зазарони објавио да је Михајловић тешко болестан

- 13. јула Михајловић саопштио да болује од леукемије

- 17. јула почео први циклус лијечења

- 25. августа водио Болоњу у Верони

- 28. августа био на клупи против Спала

- 6. октобра водио утакмицу против Лација

- 8. октобра завршио други циклус терапија

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана