Вечерашњи мечеви Лиге шампиона наговјештавају много узбуђења: За шест виза 13 кандидата

Г.С.
Вечерашњи мечеви Лиге шампиона наговјештавају много узбуђења: За шест виза 13 кандидата

НИОН - Нова, пета рунда надметања у групама Е, Ф, Г и Х Лиге шампиона наговјештава добар фудбал и прегршт узбуђења.

А како и не би када су само Бајерн и Јувентус прошли даље, а елиминисан једино Малме. Дакле, за преосталих шест виза бори се 13 кандидата, међу којима и великани попут Барселоне, Манчестер јунајтеда, Бенфике, Челзија...

“Плавцима”, актуелним првацима, потребан је још само бод па да ударе печат на осмину финала, а до њега ће покушати да дођу преко неочекивано добре “старе даме”, која је на максималном учинку. Поразу чете Томаса Тухела надаће се у Зениту, који иде на мегдан већ поменутом и отписаном шведском представнику.

Узбудљиво ће, без сумње, бити у групи Е, у којој Барселона и Бенфика у директном међусобном окршају одлучују о “коти два”. На клупи Каталонаца ће у друштву најбољих дебитовати икона клуба Ћави Ернандез, те се сви на “Ноу кампу” надају великом тријумфу.

Ситуација у групама Ф и Г је уистину драматична, с обзиром на чињеницу да након 360 минута фудбала све екипе могу проћи даље. Јунајтед ће као гост бити на великом испиту против неугодног Виљареала, у утакмици која ће бити тренерски дерби за Мајкла Керика. Јанг Бојси и Аталанта у Швајцарској бију своју битку са истим амбицијама - да побиједе и направе можда и пресудан корак ка осмини финала.

Севиља више нема право на кикс, жели ли да прође даље мораће коначно да слави, али то неће бити баш тако лако јер у Андалузију стиже Волфзбург. А Лил је на истом мјесту у претходној рунди направио велики преокрет и значајно се приближио циљу. Французи вечерас дочекују Салцбург и, упишу ли нову “тројку”, европско прољеће биће им надохват руке.

Парови петог кола, уторак: Динамо Кијев - Бајерн (18.45 часова), Виљареал - Манчестер јунајтед (18.45), Барселона - Бенфика (21), Челзи - Јувентус (21), Лил - Салцбург (21), Малме - Зенит (21), Севиља - Волфзбург (21), Јанг Бојс - Аталанта (21), сриједа: Бешикташ - Ајакс (18.45), Интер - Шахтјор (18.45), Атлетико - Милан (21), Клуб Бриж - Лајпциг (21), Ливерпул - Порто (21), Манчестер сити - Пари Сен Жермен (21), Шериф - Реал (21), Спортинг - Борусија Дортмунд (21).

Јовановић у Лондону

Срђан Јовановић дијелиће правду на утакмици Челзи - Јувентус, у дербију петог кола Лиге шампиона. Најбољи српски арбитар ће трећи пут ове сезоне судити меч елитног ранга, па га тако након дуела Борусија Дортмунд - Спортинг и Шахтјор - Реал чека окршај актуелног првака Европе и славне торинске “даме”. Помоћници у Лондону биће му Урош Стојковић и Милан Михајловић, а четврти судија Новак Симовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана