Večerašnji mečevi Lige šampiona nagovještavaju mnogo uzbuđenja: Za šest viza 13 kandidata

G.S.
Večerašnji mečevi Lige šampiona nagovještavaju mnogo uzbuđenja: Za šest viza 13 kandidata

NION - Nova, peta runda nadmetanja u grupama E, F, G i H Lige šampiona nagovještava dobar fudbal i pregršt uzbuđenja.

A kako i ne bi kada su samo Bajern i Juventus prošli dalje, a eliminisan jedino Malme. Dakle, za preostalih šest viza bori se 13 kandidata, među kojima i velikani poput Barselone, Mančester junajteda, Benfike, Čelzija...

“Plavcima”, aktuelnim prvacima, potreban je još samo bod pa da udare pečat na osminu finala, a do njega će pokušati da dođu preko neočekivano dobre “stare dame”, koja je na maksimalnom učinku. Porazu čete Tomasa Tuhela nadaće se u Zenitu, koji ide na megdan već pomenutom i otpisanom švedskom predstavniku.

Uzbudljivo će, bez sumnje, biti u grupi E, u kojoj Barselona i Benfika u direktnom međusobnom okršaju odlučuju o “koti dva”. Na klupi Katalonaca će u društvu najboljih debitovati ikona kluba Ćavi Ernandez, te se svi na “Nou kampu” nadaju velikom trijumfu.

Situacija u grupama F i G je uistinu dramatična, s obzirom na činjenicu da nakon 360 minuta fudbala sve ekipe mogu proći dalje. Junajted će kao gost biti na velikom ispitu protiv neugodnog Viljareala, u utakmici koja će biti trenerski derbi za Majkla Kerika. Jang Bojsi i Atalanta u Švajcarskoj biju svoju bitku sa istim ambicijama - da pobijede i naprave možda i presudan korak ka osmini finala.

Sevilja više nema pravo na kiks, želi li da prođe dalje moraće konačno da slavi, ali to neće biti baš tako lako jer u Andaluziju stiže Volfzburg. A Lil je na istom mjestu u prethodnoj rundi napravio veliki preokret i značajno se približio cilju. Francuzi večeras dočekuju Salcburg i, upišu li novu “trojku”, evropsko proljeće biće im nadohvat ruke.

Parovi petog kola, utorak: Dinamo Kijev - Bajern (18.45 časova), Viljareal - Mančester junajted (18.45), Barselona - Benfika (21), Čelzi - Juventus (21), Lil - Salcburg (21), Malme - Zenit (21), Sevilja - Volfzburg (21), Jang Bojs - Atalanta (21), srijeda: Bešiktaš - Ajaks (18.45), Inter - Šahtjor (18.45), Atletiko - Milan (21), Klub Briž - Lajpcig (21), Liverpul - Porto (21), Mančester siti - Pari Sen Žermen (21), Šerif - Real (21), Sporting - Borusija Dortmund (21).

Jovanović u Londonu

Srđan Jovanović dijeliće pravdu na utakmici Čelzi - Juventus, u derbiju petog kola Lige šampiona. Najbolji srpski arbitar će treći put ove sezone suditi meč elitnog ranga, pa ga tako nakon duela Borusija Dortmund - Sporting i Šahtjor - Real čeka okršaj aktuelnog prvaka Evrope i slavne torinske “dame”. Pomoćnici u Londonu biće mu Uroš Stojković i Milan Mihajlović, a četvrti sudija Novak Simović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana