Русија послије драме избацила Србију са Дејвис купа

Б92
Русија послије драме избацила Србију са Дејвис купа

Тениска репрезентација Србије није успјела да се пласира у полуфинале Дејвис купа, пошто је од ње била боља Русија.

Русија се пласирала међу најбоље четири екипе на свијету послије три драматична меча и једне побједе у синглу и једне у дублу.

Окршај је одлучио дубл у којем су Карен Хачанов и Андреј Рубљов победилио Новака Ђоковића и Виктора Троицког са 2-1 у сетовима (6:4, 4:6, 7:6(8)).

"Зборнаја" ће у полуфиналу играти против Канаде, која је истим резултатом победила Аустралију.

Србија је пропустила шансу да у синглу обезбједи пласман даље, пошто је у првом мечу дана Филип Крајиновић изгубио од Рублова.

Српски тенисер одиграо је свој најлошији меч на турниру и млади руски тенисер славио је послије свега 52 минута – 6:1, 6:2.

Послије њих услиједио је дуел Новака Ђоковића и Карена Хачанова. Најбољи српски тенисер славио је резултатом 6:3, 6:3 и на семафору је стајало 1-1.

Пошто побједника нисмо добили послије синглова, дуел је одлучио дубл у којем су играли Новак Ђоковић/Виктор Троицки против Хачанова и Рубљова.

Српски дуо је одиграо претежно добро, али на крају није успио да комплетира преокрет и Руси су се заслужено пласирали у полуфинале – 6:4, 4:6, 7:6(8).

Проблем за Србију била је потенцијална повреда Новака Ђоковића, који се у једном тренутку ухватио за лакат са којим је имао проблем. Љекар је на кратко реаговао и проблем је у том тренутку отклоњен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана