Породица Ђоковић: Вјеровали смо да ће спорт побиједити

Танјуг
Породица Ђоковић: Вјеровали смо да ће спорт побиједити

БЕОГРАД - Породица Ђоковић објавила је данас саопштење у коме кажу да су веома разочарани одлуком Федералног суда и чињеницом да Новак мора да напусти Аустралију, јер су вјеровали да ће спорт побиједити.

Сматрају да овдје „није у питању био само спорт и играње на првом гренд слему у сезони на којем Новак доминира већ деценију, већ и политике и свих интереса који су у овом случају превладали“.

-И поред скандалозног понашања према Новаку, веровали смо да ће спорт победити. Веровали смо да ће бити уважена чињеница коју је суд потврдио - да Новак има валидну визу, да ће правда бити задовољена и да никакви „јавни интереси” неће бити изговор за одлуку која је донета - кажу Ђоковићи.

У саопштењу се наводи да су ово тешки тренуци, поготово за Новака.

-Оно што морамо да урадимо сви, пре свега ми, као његова породица, јесте да му пружимо подршку више него икад до сада. Бићемо ту да поделимо ударце које је примио, да му помогнемо да врати енергију, веру у овај спорт, пре свега у фер плеј који је овде у потпуности изостао.

Поносни смо на њега и снагу коју је показао и борби коју је достојно водио. Верујемо да ће из ове ситуације изаћи јачи и да ће време показати оно што је неспорно увек до сада потврђивао, а то је да је велики шампион и човек - наведено је у саопштењу породице Ђоковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана