Партизан обезбједио 600 мјеста за навијаче Звезде на дербију Евролиге

Танјуг
Партизан обезбједио 600 мјеста за навијаче Звезде на дербију Евролиге

БЕОГРАД - Кошаркашки клуб Партизан саопштио је данас да је послије серије састанака и консултација са припадницима безбједносних служби, а у складу са препорукама базираним на оперативним подацима донио одлуку о одвајању дијела трибине на Нивоу 400 у "Штарк арени" за навијаче Црвене звезде, који буду имали улазнице за вечерашнји дерби меч 12. кола Евролиге.

Партизан ће бити домаћин првог "вјечитог дербија" са Црвеном звездом у историји Евролиге. Утакмица ће бити одиграна од 20.30 сати у "Штарк арени". 

Навијачи Црвене звезде ће на располагају максимално имати 600 мјеста.

"Навијачи Црвене звезде ће на располагању имати секторе од улаза 411 до 413. Изван тога, биће по један сектор тампон зоне који ће раздвајати присталице два клуба. Симпатизери Црвене звезде ће моћи да уђу на улаз са источне стране, одакле ће их службе безбједности испратити на Ниво 400", саопштено је из Партизана.

"Црно-бијели" тврде да оперативни подаци безбједносних служби указују на могуће провокације навијача Црвене звезде.

"Партизан скреће пажњу да неко може да уђе у дворану носећи обилјежја 'црно-бијелих', док би испод њих носили обилјежја Црвене звезде. Ти провокатори ће имати циљ да убацивањем предмета у терен изазову немире и инциденте како би у очима Евролиге и читаве Европе приказали Партизан у лошем свјетлу и довели до великих казни за наш клуб. Службе задужене за безбједност ће све учинити да такве провокације које могу довести  до озбиљних проблема у дворани са близу 18.000 људи, спријече. Овим путем Партизам упозорава све у дворани да ће безбједносне камере, као и припадници служба безбједности снимати сваки инцидент и да ће снимци виновника инцидената по потреби бити јавно приказани", додају из Партизана.

"Црно-бијели" су позвали све навијаче Партизана да снимају евентуалне инциденте.

"Вечерашњи меч у хали где се очекује још једна рекордна посјета у Евролиги представља озбиљан безбједносни изазов. За разлику од других клубова, који имају проблема да напуне троструко мање дворане и имају пуно мјеста да по потреби одвајају секторе, Партизан има 11.500 власника сезонских улазница и готово пуну 'Штарк арену' на свакој евролигашкој утакмици. Одвајање сектора за малу групу присталица гостујућег тима се мора урадити пажљиво, како не би била нанета штета власницима наших сезонских улазница", истичу из Партизана.

Партизан је позвао своје навијаче да се суздрже од било каквих увредљивих скандирања или убацивања предмета на терен.

"Уношење чврстих предмета није дозвољено и позивамо навијаче да не доносе ни метални новац, ни упаљаче. Улаз у дворану ће бити отворен у 17.30 часова, а прегледи ће бити детаљни и у дворану неће ући нико док детаљно не буде прегледан. За сваки евентуални инцидент и најмање природе, сектори ће бити пражњени. Партизан позива све навијаче да срчано бодре црно-бијеле  и да се суздрже од било каквих увредљивих скандирања или убацивања било чега у терен. Покажимо зрелост, покажимо да у сваком смислу припадамо елити европских клубова", наводи клуб из Хумске.

Партизан истиче да је за навијаче Црвене звезде обезбјеђено 600 мјеста у "Штарк арени".

"Обезбјеђена су два сектора на Нивоу 400, на источној страни. У сврху безбедности навијача Црвене звезде и опште безбедности свих у хали, одвојено је четири сектора у којима неће бити присталица Партизана. Улаз на источној страни за гостујуће навијаче ће бити отворен у 17.30 сати и након 19 часова улаз неће више бити могућ. Забрањено је уношење транспарената и обилјежја гостујућег тима. Позивамо Црвену звезду да апелује на своје симпатизере да поштују ове инструкције и да вечерашњи меч протекне у најбољем могућем реду", закључује се у саопштењу Партизана и додаје да ће бити рефундиран новац свима који не искористе карту за овај дуел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана