Откривени детаљи: Зашто је Реал поклонио Јовића?

Mondo
Foto: Arhiva

Реал Мадрид је донио незапамћену одлуку да пусти Јовића као слободног играча у Фиорентину, а сада су познате и јасне бројке које су биле повод за тако нешто.

Фудбалски свијет је остао у шоку - Реал Мадрид пушта Луку Јовића у Фиорентину и то без да ће зарадити на његовој продаји иједан евро.

То је учињено како би Мадриђани уштедјели на Јовићу чији долазак им се уопште није исплатио, а сада шпански медији откривају све детаље тог посла и колико ће Реал заправо уштедјети новца.

Како пише "Марка", Реал Мадрид ће уштедјети себи најмање 30.000.000 евра на овом потезу, пошто ће српски голгетер прећи у Фиорентину и тамо остати у наредне двије сезоне!

Фиорентина је пристала да доведе Јовића за којег неће морати ништа да плати, а преузеће његову плату. За Италијане је добра ствар што ће његов останак у Серији А током двије сезоне аутоматски повући са собом и "попуст" од 25% мање пореза на Србинову плату.

"Марка" пише да ће Реал на плати Јовића којег су се ријешили сачувати себи 30.000.000 евра, колико би добио за три године до краја његовог уговора 2025. године. По новом договору, Фиорентина ће у љето 2024. моћи да одлучи да ли да задржи Јовића или ће он тада постати слободан играч.

Шпанци наводе да је Реал имао озбиљан проблем са Јовићем, за којег су Ајнтрахту својевремено платили 60.000.000 евра, па су сада били спремни и на овакав радикалан потез, само да га се ријеше.

Свјесни су у Реалу да су овако на великом губитком, али је то најмање болно рјешење за Јовића. Да је само отишао на позајмицу у Фиорентину, Реал би и наредног љета морао да размишља шта да ради са играчем који на стадиону "Сантијаго Бернабеу" очито неће успјети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана