Митровић између Мијатовића и Бајевића

Агенције
Митровић између Мијатовића и Бајевића

Луксембург - Фудбалери Србије знали су често да разочарају навијаче, али је Александар Митровић увијек био један од оних којима се ништа није могло замјерити.

Тако је било на Свјетском првенству у Русији, тако је било и против Португалије када је постигао атрактиван гол, а свој посао одрадио је и у побједи над Луксембургом. Са два гола престигао је Предрага Мијатовића на листи најбољих стријелаца репрезентације и сада држи осму позицију.

Митровић још није прославио 25. рођендан, а за репрезентацију је дебитовао прије шест година. Тренутно наступа у енглеском Чемпионшипу, али је његова позиција у стартних 11 зацементирана.

Тако је било и док је сједио на клупи у Њукаслу када га Рафаел Бенитез није користио, али и када је тресао мреже у Белгији. Митровић не мора нужно да постиже голове, јер и овако ради велики посао.

Његова пожртвованост и енергија су за дивљење и чини сјајан тандем са Душаном Тадићем. Већину голова у посљедње вријеме намјестио му је Ајаксов виртуоз.

Постојала је бојазан како ће Србија реаговати без Тадића у Луксембургу, али се против слабашног ривала није осјетио његов изостанак. Прилику је добио Сергеј Милинковић-Савић који је показао плејмејкерске вјештине. Голгетерска оштрина Александра Митровића није уопште била под знаком питања.

Нападач Фулама постигао је 28 голова за национални тим, а одиграо је 51 утакмицу. Оставио је иза себе легендарног Мијатовића, изједначио се са Тодором Веселиновићем, а ако настави овако без проблема ће избити на прво мјесто.

- Част ми је што сам у том друштву. Срећан сам, али се не оптерећујем тиме. Не бих себе да поредим са великим именима која су на листи. На мени је да наставим да радим - рекао је Митровић.

Популарни Митрогол који је тај надимак зарадио због сјајних голгетерских способности у наредним утакмицама могао би да се помјери до шесте позиције гдје је Душан Бајевић са само једним голом више.

На челу је легендарни Стјепан Бобек који је у репрезентативном дресу постигао 38 погодака и реално је да Митровић стигне до те коте. Утакмица против Луксембурга није била лагана, без обзира што је ријеч о апсолутном аутсајдеру.

Србија је послије пораза од Португалије изгубила реалне шансе да кроз квалификације избори наступ на Европском првенству и зато је овај моменат био лош за гостовање слабашном ривалу. На крају је на семафору стајало 3:1 за “орлове”.

- Дали смо голове на време и тако решили утакмицу. Добио сам две лепе асистенције да погодим мрежу, можда сам могао још који пут. Најбитније је да се репрезентација вратила на победнички пут, лепа победа, задовољан сам – додао је Митровић.

Завршена је репрезентативна пауза за фудбалере Србије који се враћају у своје клубове. Тадићу и Луки Јовићу остаје да што прије санирају повреде, а селектору Љубиши Тумбаковићу послије дебија и прве побједе на клупи, да добро изанализира које потезе ће вући у наредном периоду како би репрезентација Србије играла најбољи фудбал у марту наредне године, када је бараж Лиге нација Ц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана