Јокић водио Нагетсе у побједи против Лејкерса

Aгенције
Јокић водио Нагетсе у побједи против Лејкерса

ДЕНВЕР - Кошаркаши Денвер Нагетса савладали су екипу Лос Анђелес Лејкерса са 114:106 у трећем мечу финала Западне конференције НБА лиге.

Српски кошаркаш Никола Јокић са 22 поена, десет скокова и пет асистенција, водио је Нагетсе до побједе и смањења предности Лејкерса на 2:1 у серији.

Денвер је уписао веома битну побједу, којом није дозвољено Лејкерсима да стекну готово неодбрањивих 3:0 у финалу Западне конференције.

Нагетси су задали први пораз Лејкерсима у серији, пошто су водили скоро од првог до посљедњег минута, а на моменте разлика је износила и 20 поена у корист Денвера. Ипак, Денвер је дозволио Лејкерсима да приђу на само три поена у последњој четвртини, али су успјели да одоле налетима ривала и упишу побједу.

Никола Јокић поново је одиграо сјајан меч, те је за 37 минута на паркету постигао 22 поена, имао десет скокова и пет асистенција.

Велику помоћ, поготово у нападу, Јокић је имао у Џамалу Мареју, Џереимију Гренту и Монтеу Морису. Грент је постигао 26, а Морис 14 поена. Мареј је одиграо још један сјајан меч, који је завршио са 28 поена и 12 асистенција.

- Знали смо да неће бити лако. Ми смо у последњој четвртини малтене престали да играмо. Промашивали смо неке шутеве, а чак и кад смо погађали, они су играли ту зону, мада је на крају Џамал Мареј погодио неке баш важне шутеве и зато смо и победили – рекао је Јокић након меча.

У редовима Лејкерса истакли су се Леброн Џејмс са 30 поена, десет скокова и 11 асистенција и Дејвис са 27 поена.

Меч број четири на програму је у петак у три часа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана