Челници Ајакса повукли потез вриједан сваког дивљења: И шампиони и господа

Г.С.
Челници Ајакса повукли потез вриједан сваког дивљења: И шампиони и господа

АМСТЕРДАМ - Ајакс је славни, шампионски клуб са господским манирима.

“Копљаници” су, по ко зна који пут, доказали ову тезу тако што су овогодишњи пехар намијењен прваку Ередивизије истопили и претворили у 42.000 звјездица, које су уручили свим сезонским претплатницима. На тај начин шампиони су жељели да се одуже навијачима који су им у претходној кампањи и те како недостајали на трибинама “Јохан Кројф арене”.

Гест вриједан дивљења добио је другу димензију пошто је овјековјечен видеом урађеним по холивудским стандардима. Клип под насловом “Дио побједе, дио историје, дио Ајакса, буквално за вас” окачен је на друштвеним мрежама, а почиње панорамом града и текстом: “Амстердам. Град у којем је све могуће.”

У сљедећој сцени директор Марк Овермарс доноси трофеј у ливницу, гдје га дочекује капитен Душан Тадић и даје зелено свјетло Едсону Алварезу да може почети са топљењем сребрнине. Нижу се сцене у којима пехар “нестаје”, прије него што истопљено сребро заврши у калупу и претвори се у звјездице које презентује Рајан Гравенберх. “Мини-пехаре” потом Овермарс пакује у два кофера и разноси их по Амстердаму.

Тако ће “копљаници” 35. титулу физички подијелити са својим фановима који током читаве сезоне нису могли да буду присутни на трибинама.

- Играње на празном стадиону не може да се пореди са атмосфером на “Јохан Кројф арени”. Стварно су нам недостајали навијачи протекле сезоне на свим утакмицама и зато желимо да им се одужимо овим гестом - открио је капитен Тадић.

Дресови у част Боба Марлија

Да у Ајаксу често “искачу” из свакодневице, потврђује и трећа гарнитура дресова за наредну сезону. Наиме, на друштвеним мрежама су се појавиле фотке црних “униформи” са дизајном инспирисаним незваничном химном клуба, пјесмом реге пионира Боба Марлија “Три мале птице”. Због тога су “реге боје”, црвена, жута и зелена, присутне на новом тимском дресу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана