Британска полиција сумња да је Џака у договору с албанском мафијом намјерно добио жути картон

Kliks
Foto: Twitter

Британска полиција је покренула истрагу против фудбалера Арсенала Гранита Џаке који се сумњичи како је у договору с албанском мафијом намјерно добио жути картон у прошлосезонском дуелу против Лидса .

Радило се о сусрету 18. кола Премиершипа који је одигран 18. децембра, а у којем је Арсенал славио на гостовању резултатом 4:1.
У 86. минути при водству Арсенала резултатом 4:1 Џака је кренуо извести слободан ударац на својој половини, али неколико пута је одуговлачио с ударцем и судија Андре Маринер му је показао жути картон.

Енглески фудбалски савез је покренуо истрагу прије два мјесеца због тог картона јер је утврђено да је чак 60.000 еура уплаћено на опкладу да ће Џака добити жути картон у посљедњих десет минута сусрета.

Онај ко је уплатио тај листић је зарадио око 300.000 еура, а истрага савеза још није окончана.

Али, недавно се у читав случај укључила и британска полиција. Наиме, на исту опкладу је примијећен велики број уплата, али не у новцу, већ у криптовалутама које нису под надзором британских закона.

С обзиром да се читава ствар одиграла на територију Албаније, британска полиција има оправдане сумње да је у све укључена и албанска мафија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана