Бајерн убједљив, Лајпциг га прати

Срна
Бајерн убједљив, Лајпциг га прати

БИЈЕЉИНА - Баварска фудбалски клуб наставио је “да гази” и у 23. колу Бундеслиге, “Ред бул Лајпциг” га прати у стопу, славили су и “вукови” из “Волфзбурга”, а од тимова са врха је поражен само “Ајнтрахт”.

Тим из Франкфурта је повео на гостовању “Вердеру”, али је тим са Везера у наставку преокренуо и побиједио, задавши тако први пораз “Ајнтрахту” послије седам кола.

Најубједљивији у овој рунди су били “Бајерн” и “Штутгарт”, који су са по пет лопти у мрежи испратили кући своје ривале “Келн” и “Шалке”.

“Борусија” из Дортмунда је тек у другом полувремену сломила отпор “Арминије” из Билефелда, док су фудбалери “Волфзбурга” наставили са одличним партијама, па су славили против “Херте”.

Најближи пратилац “Бајерна”, “Ред бул Лајпциг” је, након великог преокрета је успио да остане на два бода заостатка од Бавараца.

“Борусија” из Менхенгладбаха је водила са 2:0 на полувремену, али је у наставку услиједио “бродолом” који је најавио Нкунку, наставио Поулсен, а тачку ставио Серлот у надокнади времена, тако да популарни “бикови” чекају кикс екипе из Минхена, не би ли је скинули са врха.

“Унион Берлин” и “Хофенхајм” су подијелили бодове, “Аугзбург” је славио минималним резултатом на гостовању код Мајнца, а “Бајер Леверкузен” је у посљедњем мечу овог кола поражен од “Фрајбурга” 1:2, што представља мало изненађење.

Бундеслига, 23. коло - петак:
Вердер - Ајнтрахт 2:1

Субота:
Бајерн - Келн 5:1
Борусија /Д/ - Арминија 3:0
Штутгарт - Шалке 5:1
Волфзбург - Херта 2:0
Ред Бул Лајпциг - Борусија /М/ 3:2

Недјеља:
Унион Берлин - Хофенхајм 1:1
Мајнц - Аугзбург 0:1
Бајер Леверкузен - Фрајбург 1:2

Табела: Бајерн 52, Ред Бул Лајпциг 50, Волфзбург 45, Ајнтрахт 42, Борусија /Д/ 39, Бајер Леверкузен 37, Унион Берлин и Фрајбург по 34, Борусија /М/ 33, Штутгарт 32, Хофенхајм 27, Вердер и Аугзбург по 26, Келн 21, Херта и Арминија по 18, Мајнц 17 и Шалке девет бодова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана