Жријеб за Прву лигу РС: Реприза финала Купа на старту

Д.П.
Жријеб за Прву лигу РС: Реприза финала Купа на старту

МОДРИЧА - На старту нове сезоне Прве лиге Републике Српске снаге ће одмјерити актуелни шампион Крупа и доскорашњи премијерлигаш Рудар Приједор, одлучено је жријебом у Модричи.

Ове двије екипе уз Звијезду 09 и Слободу из Новог Града спадају у ред оних које ће се борити за сам врх табеле. Биће то уједно и реприза финала Купа Српске у коме је Крупа са 2:0 савладала "рударе" и стигла до првог пехара.

Осим жријеба, потврђено је и ново правило о заштићеном годишту према којем ће екипе у записнику морати да имају минимално три играча млађа од 21 године, а двојица ће морати да буду на терену свих 90 минута. Уколико се деси да тренер изведе једног "бонуса", а уведе другог, а он доживи повреду, екипа ће наставити да игра са десеторицом под условом да нема четвртог младог играча на клупи. Такође, службена лица ће од нове сезоне имати веће зараде, па ће клубови умјесто 1.200 КМ од сада за њихове дневнице издвајати 1.800 КМ. Парови првог кола, 6. август (17 часова): Слобода (НГ) - Славија, Алфа Модрича - Подриње, Омарска - Звијезда 09, Козара - Слобода (МГ), Лакташи - Жељезничар СТ, Текстилац - Дрина Зворник, Сутјеска - Љубић, Фамос - Радник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана