Žrijeb za Prvu ligu RS: Repriza finala Kupa na startu

D.P.
Žrijeb za Prvu ligu RS: Repriza finala Kupa na startu

MODRIČA - Na startu nove sezone Prve lige Republike Srpske snage će odmjeriti aktuelni šampion Krupa i doskorašnji premijerligaš Rudar Prijedor, odlučeno je žrijebom u Modriči.

Ove dvije ekipe uz Zvijezdu 09 i Slobodu iz Novog Grada spadaju u red onih koje će se boriti za sam vrh tabele. Biće to ujedno i repriza finala Kupa Srpske u kome je Krupa sa 2:0 savladala "rudare" i stigla do prvog pehara.

Osim žrijeba, potvrđeno je i novo pravilo o zaštićenom godištu prema kojem će ekipe u zapisniku morati da imaju minimalno tri igrača mlađa od 21 godine, a dvojica će morati da budu na terenu svih 90 minuta. Ukoliko se desi da trener izvede jednog "bonusa", a uvede drugog, a on doživi povredu, ekipa će nastaviti da igra sa desetoricom pod uslovom da nema četvrtog mladog igrača na klupi. Takođe, službena lica će od nove sezone imati veće zarade, pa će klubovi umjesto 1.200 KM od sada za njihove dnevnice izdvajati 1.800 KM. Parovi prvog kola, 6. avgust (17 časova): Sloboda (NG) - Slavija, Alfa Modriča - Podrinje, Omarska - Zvijezda 09, Kozara - Sloboda (MG), Laktaši - Željezničar ST, Tekstilac - Drina Zvornik, Sutjeska - Ljubić, Famos - Radnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana