Закарић и Чоловић на радару Крунића

Дарко Пашагић
Закарић и Чоловић на радару Крунића

БАЊАЛУКА - Послије Младена Кукрике, дрес Борца у наставку сезоне носиће и некадашњи десни бек Зрињског Марин Галић, који је потписао уговор на годину и по, али према најавама предсједника Бањалучана Вице Зељковића, наредних дана требало би да буде још појачања на Градском стадиону.

На мети стручног штаба “црвено-плавих”, са Браниславом Крунићем на челу, налазе се некадашњи играч Партизана Горан Закарић, као и фудбалер новосадског Пролетера Стефан Чоловић.

- Са Закарићем смо разговарали и морам да кажем да смо далеко од договора, јер је њему приоритет одлазак у иностранство, односно у Турску. Уколико не пронађе ангажман, разговараћемо поново и покушати наћи заједнички језик. Чоловић нам је био интересантан и јесенас, али има уговор са Новосађанима до љета. Видјећемо наредних дана шта ће бити - нагласио је Зељковић.

Још трају преговори о доласку Бразилца Винисијуса Арауха. Бивши фудбалер Валенсије је слободан играч и има жељу да се врати у Европу. 

- Контактирала нас је агенција која га заступа, постоји обострана жеља да постане наш члан, али су његови финансијски услови у овом тренутку за нас превелик залогај. Рекли смо колико смо спремни да му понудимо и наредних дан, два очекујемо одговор. Вјерујем да ће Араухо спустити критеријуме и да ћемо се ипак успјети договорити - наставио је Зељковић.

Још увијек постоји могућност да дрес Борца на прољеће носи и фудбалер Црвене звезде Срђан Бабић. 

- Са челницима Београђана смо неформално разговарали о Бабићу, али не и с њим. То би у овом тренутку било некоректно, јер је на припремама клуба на Кипру и уколико се наметне новом тренеру Дејану Станковићу, постоји могућност да остане на “Маракани”. Врло вјероватно ће остати у Звезди уколико Милош Дегенек оде, али ако овај фудбалер заврши трансфер у Саудијској Арабији, мале су шансе да Бабић на прољеће добије прилику. Тако да и ту морамо сачекати да видимо шта ће бити. У преговорима смо са још неколико интересантних фудбалера, али о њиховим именима не бих говорио јер су под уговором - додао је Зељковић.

 

Рефлектори

У жељи да евентуални излазак у Европу дочекају потпуно спремно, челници Борца не сједе скрштених руку. 

- Један од највећих проблема у овом тренутку су рефлектори, јер постојећи немају довољну јачину. То значи да ћемо веома брзо почети са замјеном сијалица, односно поставићемо оне које ће бити много јаче од садашњих. То, као и све друге евентуалне инвестиције на стадиону, захтијева велике финансијске издатке и о томе ћемо с надлежним институцијама разговарати веома брзо - нагласио је предсједник Борца Вицо Зељковић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана