У Котор Варошу пријем за шампионе у џудоу

Срна
Foto: Срна

КОТОР ВАРОШ- Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за чланове Џудо клуба "Младост", освајаче златних медаља на првенствима Републике Српске и БиХ.

Сакан је похвалио резултате которварошких џудиста, истучући да су истински спортски амбасадори општине Котор Варош.

"Својим радом и залагањем они остварују изванредне резултате и зато сам искористио прилику да их новчано наградим за успјехе које су постигли, али и да их подржим у настојању да нашу локалну заједницу достојно представљају на предстојећим домаћим и европским такмичењима", рекао је Сакан Срни.

Он каже да је ријеч о најуспјешнијем спортском колективу, чији су чланови освојили десет медаља на балканским првенствима у послијератном периоду.

Пријему су присуствовали шампионке Српске и БиХ у конкуренцији млађих сениорки и млађих пионирки - Сара Марић и Ања Смиљић, првакиња Републике Српске у кадетској конкуренцији Дарија Даниловић, шампион Српске у категорији старијих пионира Кристијан Вишњић и вицешампион БиХ у сениорској конкуренцији Борислав Богданић.

Тренер Џудо клуба "Младост" Сејдо Татар је упознао Сакана о чињеници да овај клуб егзистира од 1976. и да сваке године освајају прегршт медаља на разним турнирима.

"У вријеме пандемије вируса корона ми смо успјели да одржимо завидан ниво форме и то је један од разлога што смо остварили одличне резултате на првенству Српске у Лакташима и шампионату БиХ у Источном Сарајеву", нагласио је Татар.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана