Трофеј Купа подстрек за јуриш на титулу

Синиша Котараш
Трофеј Купа подстрек за јуриш на титулу

БАЊАЛУКА - Вишеструке шампионке и освајачице Купа БиХ рукометашице Борца полако, али сигурно враћају се у сам врх рукомета БиХ.

Популарне “осице” освојиле су свој пети трофеј Купа Републике Српске и на тај начин најавиле да имају високе амбиције и у Премијер лиги, која би требало да почне наредног викенда. Бањалучанке су у полуфиналу биле боље од “Мире” из Приједора резултатом 24:19, да би у финалу декласирале брчанско Јединство са убједљивих 30:17. Помоћни тренер Борца Бојана Бабић својевремено је као голман ове екипе сакупила импозантан број трофеја, а сада се радовала још једном, али са клупе.

- Први трофеј као тренер освојила сам прошле године, када смо постали шампиони Републике Српске, а овај је други у низу. Искрено, било ми је лакше играти и на терену сам се осјећала много боље, а ово сада је много комплекснија улога. Добро смо се припремили, али, нажалост, нисмо одиграли планиране пријатељске утакмице. То је довело до великог броја техничких грешака у првој утакмици са “Миром”, док је у финалу све изгледало много боље. Дјевојке су оправдале очекивања, а лично сам задовољна учинком голмана као и цијеле одбране - нагласила је Бабићева.

“Осице” су добиле и два индивидуална признања. Једно је отишло у руке капитена Божане Ћутковић која је проглашена за најбољу играчицу.

- На крају сезоне смо остали без неколико најискуснијих играчица, али смо се ипак добро појачали. Квалитетна смо екипа и то ћемо показати када почне првенство. Истина, недостајале су нам пријатељске утакмице мада се то ипак није претјерано осјетило на паркету. Још смо у фази уигравања јер је доста нових играчица и нормално је да нам треба одређено вријеме да се упознамо и уиграмо. Ове двије утакмице су показале да смо на правом путу и да у првенству можемо да се умијешамо у борбу за врх табеле - поручила је Ћутковићева.

Друга индивидуална награда припала је Дарјани Вуклиш која није имала конкуренцију када је биран најбољи голман завршног турнира.

- Значи ми ова награда за најбољег голмана, али да није било мојих саиграчица и њихове заиста одличне игре у одбрани, тешко да бих сама успјела да се истакнем. Нама је најважније да смо након девет година освојили Куп РС, тако да сада са много више самопоуздања и оптимизма улазимо у сезону у којој желимо да се боримо за сам врх премијерлигашке табеле - рекла је Вуклишева.

Куп РС као стимуланс

Најтрофејнији српски рукометни тренер Раде Унчанин био је творац екипе Борца која је годинама харала паркетима БиХ, а његовим повратком “осице” су поново кренуле путем успјеха.

- Након дуго времена окитили смо се једним трофејом и, сигуран сам, крајње заслужено. Криза у клубу предуго је владала, али је све кренуло набоље прије двије или три године, када је Борац добио нову управу. Прва награда за добар рад био је повратак у Премијер лигу, ове године смо освојили Куп РС, а сада са појачањима покушаћемо да се умијешамо у борбу за сам врх. Овај трофеј додатни је стимуланс за све нас и сигуран сам да смо поново на почетку сјајне серије - истакао је Унчанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана