Тренер Борца Владо Јагодић презадовољан: Нападачи вратили самопоуздање

Дарко Пашагић
Тренер Борца Владо Јагодић презадовољан: Нападачи вратили самопоуздање

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца и четврту годину за редом пласирали су у четвртфинале Купа БиХ, а оно што посебно радује шефа стручног штаба Бањалучана Владу Јагодића је то што су у овом сусрету прорадили и нападачи, који су постигли три гола, односно половину од шест, колико су дали “црвено-плави” у дуелу са Рударом из Какња.

Тако је “Великан из Платонове” успио да презими у најмасовнијем такмичењу, који ће као и првенство бити прилика да се поново обезбиједи пласман на међународну сцену.

- Ова побједа за нас има вишеструки значај. Обезбиједили смо прољеће у Купу БиХ, шести пут у посљедњих десет сезона, али оно што још више радује је чињеница да се чак пет играча на овом мечу уписало у стријелце, од тога су три гола постигли нападачи. Јово Лукић се је постигао два прекрасна гола, а један је дао и Бојан Марковић. Још једном се показало колико значи у екипи имати играче попут Саше Кајкута, који је био спреман за игру, али сам свјесно дао шансу млађим фудбалерима. Међутим, Кајкут се показао као велики мотиватор и са клупе је бучно бодрио саиграче и свим срцем био уз њих - рекао је Јагодић.

Искусни стручњак се још једном осврнуо на сам приступ утакмици.

- Ако у сусрет уђемо као против Рудара онда је на терену сасвим друга прича. Ето против екипе из Какња смо у првом дијелу сусрета упутили 14 удараца на гол, од тога чак осам у оквир. Да је овакав приступ био у Бијељини сигурно не бисмо изгубили против Радника, али тај нам је меч сигурно свима био велика школа за будућност. Посебно ми је драго што су сви играчи који су били на терену и у првом и другом дијелу сусрета “гризли” свих 90 минута и нису се заустављали ни када су имали високу предност. Тако Борац мора да игра на свим утакмицама и онда сви заједно не треба да се бојимо за резултате - нагласио је Јагодић.

Очигледно да ове сезоне Бањалучанима леже сусрети са екипама из Какња, јер су поново постигли шест голова. У првом колу првенства савладали су на Градском стадиону Младост са 6:0, а сада Рудар са 6:1.

Првенство

Тренер Борца Владо Јагодић осврнуо се на наредни првенствени сусрет, који Борац игра у недјељу против Младости поново у Какњу.

- Вјерујем да ћемо имати шири избор играча, јер би Дејан Мелег требало да добије радну дозволу. Капитен Стојан Врањеш је желио да се стави на располагање и за сусрет против Рудара, али морамо да будемо паметни да не направимо штету због његове повреде. Видјећемо да ли ће бити у конкуренцији за сусрет против Младости - нагласио је Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана