Trener Borca Vlado Jagodić prezadovoljan: Napadači vratili samopouzdanje

Darko Pašagić
Trener Borca Vlado Jagodić prezadovoljan: Napadači vratili samopouzdanje

BANjALUKA - Fudbaleri Borca i četvrtu godinu za redom plasirali su u četvrtfinale Kupa BiH, a ono što posebno raduje šefa stručnog štaba Banjalučana Vladu Jagodića je to što su u ovom susretu proradili i napadači, koji su postigli tri gola, odnosno polovinu od šest, koliko su dali “crveno-plavi” u duelu sa Rudarom iz Kaknja.

Tako je “Velikan iz Platonove” uspio da prezimi u najmasovnijem takmičenju, koji će kao i prvenstvo biti prilika da se ponovo obezbijedi plasman na međunarodnu scenu.

- Ova pobjeda za nas ima višestruki značaj. Obezbijedili smo proljeće u Kupu BiH, šesti put u posljednjih deset sezona, ali ono što još više raduje je činjenica da se čak pet igrača na ovom meču upisalo u strijelce, od toga su tri gola postigli napadači. Jovo Lukić se je postigao dva prekrasna gola, a jedan je dao i Bojan Marković. Još jednom se pokazalo koliko znači u ekipi imati igrače poput Saše Kajkuta, koji je bio spreman za igru, ali sam svjesno dao šansu mlađim fudbalerima. Međutim, Kajkut se pokazao kao veliki motivator i sa klupe je bučno bodrio saigrače i svim srcem bio uz njih - rekao je Jagodić.

Iskusni stručnjak se još jednom osvrnuo na sam pristup utakmici.

- Ako u susret uđemo kao protiv Rudara onda je na terenu sasvim druga priča. Eto protiv ekipe iz Kaknja smo u prvom dijelu susreta uputili 14 udaraca na gol, od toga čak osam u okvir. Da je ovakav pristup bio u Bijeljini sigurno ne bismo izgubili protiv Radnika, ali taj nam je meč sigurno svima bio velika škola za budućnost. Posebno mi je drago što su svi igrači koji su bili na terenu i u prvom i drugom dijelu susreta “grizli” svih 90 minuta i nisu se zaustavljali ni kada su imali visoku prednost. Tako Borac mora da igra na svim utakmicama i onda svi zajedno ne treba da se bojimo za rezultate - naglasio je Jagodić.

Očigledno da ove sezone Banjalučanima leže susreti sa ekipama iz Kaknja, jer su ponovo postigli šest golova. U prvom kolu prvenstva savladali su na Gradskom stadionu Mladost sa 6:0, a sada Rudar sa 6:1.

Prvenstvo

Trener Borca Vlado Jagodić osvrnuo se na naredni prvenstveni susret, koji Borac igra u nedjelju protiv Mladosti ponovo u Kaknju.

- Vjerujem da ćemo imati širi izbor igrača, jer bi Dejan Meleg trebalo da dobije radnu dozvolu. Kapiten Stojan Vranješ je želio da se stavi na raspolaganje i za susret protiv Rudara, ali moramo da budemo pametni da ne napravimo štetu zbog njegove povrede. Vidjećemo da li će biti u konkurenciji za susret protiv Mladosti - naglasio je Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana