Тадић без подршке иде по медаљу у Баку

Д. Р.
Тадић без подршке иде по медаљу у Баку

Бањалука - Млади џудиста из Бањалуке Бранко Тадић означен је као главна узданица тима БиХ на предстојећим Европским играма младих (ЕYOF), те ће носити заставу на отварању у Бакуу.

Без обзира што је најбоље рангирани спортиста из БиХ у конкуренцији до  18 година на свјетским листама, члан Џудо клуба Звијезда истиче да у току припрема није имао апсолутно ничију подршку осим људи који воде клуб. То га, каже, са једне стране додатно мотивише, а са друге растужи, јер сматра да је заслужио бар да га неко позове и саслуша.

- Чак нисам добио ни прилику да им из прве руке објаснимо какве су ми шансе за медаљу, а уз мало спортске среће сигурно су велике. Нити сам добио позив, ни помоћ, али ћу на струњачи оставити срце и ако бог да донијети медаљу у своју вољену Бањалуку, Републику Српску и БиХ. Мој тренер и мој клуб урадили су све што је потребно да прођем врхунски тренажни процес. Ни сам не знам на који начин ми је клуб успио обезбиједити све оно сто сви професионалци имају, почевши од посебног тренера за гимнастику, тренера за физичку припрему, нутриционисте, психолога, па до тога да сам испратио комплетан европски џудо тур за кадете, што је, сам бог зна, колико кошта - рекао је Тадић.

Експедиција БиХ у петак креће пут Бакуа, а представљаће је 17 спортиста. Европске олимпијске иге младих почињу 21. јула, а завршавају 27. јула.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана