Tadić bez podrške ide po medalju u Baku

D. R.
Tadić bez podrške ide po medalju u Baku

Banjaluka - Mladi džudista iz Banjaluke Branko Tadić označen je kao glavna uzdanica tima BiH na predstojećim Evropskim igrama mladih (EYOF), te će nositi zastavu na otvaranju u Bakuu.

Bez obzira što je najbolje rangirani sportista iz BiH u konkurenciji do  18 godina na svjetskim listama, član Džudo kluba Zvijezda ističe da u toku priprema nije imao apsolutno ničiju podršku osim ljudi koji vode klub. To ga, kaže, sa jedne strane dodatno motiviše, a sa druge rastuži, jer smatra da je zaslužio bar da ga neko pozove i sasluša.

- Čak nisam dobio ni priliku da im iz prve ruke objasnimo kakve su mi šanse za medalju, a uz malo sportske sreće sigurno su velike. Niti sam dobio poziv, ni pomoć, ali ću na strunjači ostaviti srce i ako bog da donijeti medalju u svoju voljenu Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH. Moj trener i moj klub uradili su sve što je potrebno da prođem vrhunski trenažni proces. Ni sam ne znam na koji način mi je klub uspio obezbijediti sve ono sto svi profesionalci imaju, počevši od posebnog trenera za gimnastiku, trenera za fizičku pripremu, nutricioniste, psihologa, pa do toga da sam ispratio kompletan evropski džudo tur za kadete, što je, sam bog zna, koliko košta - rekao je Tadić.

Ekspedicija BiH u petak kreće put Bakua, a predstavljaće je 17 sportista. Evropske olimpijske ige mladih počinju 21. jula, a završavaju 27. jula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana