Сјајна четвртина Игокее за тријумф у Загребу

Г. С.
Сјајна четвртина Игокее за тријумф у Загребу

ЗАГРЕБ - Најбоља четвртина Игокее ове сезоне била је довољна да упише другу побједу у АБА лиги на гостовању Цибони (91:66) у 10. колу регионалног такмичења.

Прво полувријеме није наговјештавало овако убедљив тријумф јер се екипа Драгана Бајића прилично мучила у нападу, док је у одбрани поново било довољно мјеста за Загрепчане. Ипак, други дио, нарочито трећа четвртина (31:15) био је много бољи у оба смјера, па су Александровчани стигли до пете побједе против Цибоне на гостовањима. У тренуцима одлуке на старту другог полувремена одличну енергију са клупе унио је Ђорђе Симеуновић, док је Мајк Грин коначно одиграо онако како се од њега очекује.

Одлично је разигравао саиграче и доносио рационалне одлуке иако је његов наступ био под знаком питања. Бајић коначно може да буде задовољан и залагањем играча. Осим Грина који је меч завршио са 14 поена и 10 асистенција, одлични су били Рашад Вон са 24 и Ђорђе Гагић са 18 поена, док је осим Симеуновића (7 поена) важну улогу имао и Далибор Илић.

Млади кошаркаш мучио се са шутем за три поена, али је успио да упише 13 поена и одради велики посао у скоку ухвативши осам лопти. Другу утакмицу овог кола од 20 часова играју Мега Бемакс и Партизан, сутра

се састају Будућност - Цедевита Олимпија и Крка - Морнар. Прекосутра играју Црвена звезда и ФМП, а коло у понедјељак затварају Приморска и Задар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана