Sjajna četvrtina Igokee za trijumf u Zagrebu

G. S.
Sjajna četvrtina Igokee za trijumf u Zagrebu

ZAGREB - Najbolja četvrtina Igokee ove sezone bila je dovoljna da upiše drugu pobjedu u ABA ligi na gostovanju Ciboni (91:66) u 10. kolu regionalnog takmičenja.

Prvo poluvrijeme nije nagovještavalo ovako ubedljiv trijumf jer se ekipa Dragana Bajića prilično mučila u napadu, dok je u odbrani ponovo bilo dovoljno mjesta za Zagrepčane. Ipak, drugi dio, naročito treća četvrtina (31:15) bio je mnogo bolji u oba smjera, pa su Aleksandrovčani stigli do pete pobjede protiv Cibone na gostovanjima. U trenucima odluke na startu drugog poluvremena odličnu energiju sa klupe unio je Đorđe Simeunović, dok je Majk Grin konačno odigrao onako kako se od njega očekuje.

Odlično je razigravao saigrače i donosio racionalne odluke iako je njegov nastup bio pod znakom pitanja. Bajić konačno može da bude zadovoljan i zalaganjem igrača. Osim Grina koji je meč završio sa 14 poena i 10 asistencija, odlični su bili Rašad Von sa 24 i Đorđe Gagić sa 18 poena, dok je osim Simeunovića (7 poena) važnu ulogu imao i Dalibor Ilić.

Mladi košarkaš mučio se sa šutem za tri poena, ali je uspio da upiše 13 poena i odradi veliki posao u skoku uhvativši osam lopti. Drugu utakmicu ovog kola od 20 časova igraju Mega Bemaks i Partizan, sutra

se sastaju Budućnost - Cedevita Olimpija i Krka - Mornar. Prekosutra igraju Crvena zvezda i FMP, a kolo u ponedjeljak zatvaraju Primorska i Zadar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana