Саша Кајкут: Дошао сам да освајамо трофеје

Славко Басара
Саша Кајкут: Дошао сам да освајамо трофеје

Ипак је најљепше у Борцу и драго ми је што сам се вратио у родни град и клуб који највише волим да помогнем да наставимо низ трофеја и изборимо нови пласман, трећи заредом на међународну сцену.

Ово је истакао Саша Кајкут, повратник у редове шампиона Премијер лиге БиХ који је у петак с "црвено-плавима" потписао двогодишњи уговор. Он је потом још рекао:

- Код куће је најљепше. Надам се да ћу с Борцем доживјети нове радости и да ћу оправдати повратак на Градски стадион. У септембру очекујем и принову у породици тако да се нимало нисам покајао нити двоумио што сам опет у Бањалуци и свом Борцу.

* ГЛAС: Колико Борац може у новој сезони?

КAЈКУТ: Сви се надамо, и вјерујемо, да можемо да узмемо нови трофеј, небитно је да ли се ради о титули или Купу. Шампионски пехар је вреднији, а самим тим и наша жеља већа, мада ни најмасовније такмичење не треба потцјењивати. Најбитније је да поново изађемо у Европу и наставимо да градимо тај међународни имиџ. Борац и Бањалука су дио Европе.

* ГЛAС: Већ у првој утакмици по повратку у матични клуб затресли сте мрежу на турниру у Тешњу. Какав је осјећај?

КAЈКУТ: Предиван, заиста сам срећан због тог поготка. Лијепо је када већ у првој утакмици затресете противничку мрежу. То ми много значи и због самопоуздања и свега осталога. Лопта ме хоће и слуша ме, а то је добар знак.

* ГЛAС: Шта очекујете у јесењој сезони и колико голова очекујете да постигнете?

КAЈКУТ: То је незахвално причати и обећавати, не желим себи да стварам притисак. Најбитније је да Борац добро игра, вриједно сакупља бодове и сигурним корак гази ка остварењу амбиција. Наше циљеве сам поменуо у претходном излагању.

* ГЛAС: Ко ће бити највећи противници у остварењу зацртаних циљева?

КAЈКУТ: То су Жељезничар, Сарајево, Широки Бријег, можда и Зрињски. Aли нећемо превише гледати ка ривалима, већ само у властито двориште. Важно је да ми играмо добро, да се налазимо у одличној форми и да задржимо ову феноменалну атмосферу у свлачионици. Резултат ће доћи као посљедица тога.

* ГЛAС: Неће бити лако?

КAЈКУТ: Премијер лига БиХ је изузетно захтјевно такмичење. Знају то сви који су играли или још играју у њој. Без обзира што сам годину дана био у Aзербејџану врло добро знам све прилике у домаћем првенству. Борац је спреман да одговори свим изазовима јер добро радимо, а добар рад доноси и успјехе. По мени Борац има квалитет за прва три мјеста, а о трофејима ће одлучивати много фактора.

* ГЛAС: Да ли је реално очекивати одбрану титуле?

КAЈКУТ: Зашто да не? Истина, увијек је теже одбранити трофеј него га освојити. Борац има квалитетну екипу, показали смо то и у дуелима квалификација за Лигу шампиона против Макабија из Хаифе.

* ГЛAС: Какво је ваше виђење тих дуела?

КAЈКУТ: Недостајало нам је спортске среће, али и одређеног искуства. У неким моментима били смо наивни што је противник зналачки искористио. До 70. минута Борац је одиграо како треба, а онда је услиједио невиђени пад и три гола за три минута. Макаби је много богатији клуб, али смо имали шансу да га елиминишемо.

* ГЛAС: Како је Вама било у Aзербејџану?

КAЈКУТ: Баку је топ клуб у Aзербејџану. Ради се о изузетном колективу, једном од највећих на тамошњим просторима. На почетку једногодишњег уговора који је истекао ме је кренуло добро, онда сам имао здравствених проблема, паузирао сам два мјесеца, а то у великим клубовима увијек носи одређене посљедице. Успио сам да се вратим, чак сам постизао и голове, али сам одлучио, због много ствари, да се вратим у Бањалуку.

 Лична карта

Име и презиме: Саша Кајкут

Датум рођења: 7. јул 1984. године

Мјесто рођења: Бањалука.

Висина: 186 центиметара

Позиција у тиму: нападач

Број: девет (9)

Клубови: Борац (2003-05), Задар (2005-06), Поморац (2006-07), Шериф Тираспољ (2007-08), Борац (2008-10), Баку (2010-11), Борац (2011- ).

Репрезентација: БиХ 1 (0)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана