Saša Kajkut: Došao sam da osvajamo trofeje

Slavko Basara
Saša Kajkut: Došao sam da osvajamo trofeje

Ipak je najljepše u Borcu i drago mi je što sam se vratio u rodni grad i klub koji najviše volim da pomognem da nastavimo niz trofeja i izborimo novi plasman, treći zaredom na međunarodnu scenu.

Ovo je istakao Saša Kajkut, povratnik u redove šampiona Premijer lige BiH koji je u petak s "crveno-plavima" potpisao dvogodišnji ugovor. On je potom još rekao:

- Kod kuće je najljepše. Nadam se da ću s Borcem doživjeti nove radosti i da ću opravdati povratak na Gradski stadion. U septembru očekujem i prinovu u porodici tako da se nimalo nisam pokajao niti dvoumio što sam opet u Banjaluci i svom Borcu.

* GLAS: Koliko Borac može u novoj sezoni?

KAJKUT: Svi se nadamo, i vjerujemo, da možemo da uzmemo novi trofej, nebitno je da li se radi o tituli ili Kupu. Šampionski pehar je vredniji, a samim tim i naša želja veća, mada ni najmasovnije takmičenje ne treba potcjenjivati. Najbitnije je da ponovo izađemo u Evropu i nastavimo da gradimo taj međunarodni imidž. Borac i Banjaluka su dio Evrope.

* GLAS: Već u prvoj utakmici po povratku u matični klub zatresli ste mrežu na turniru u Tešnju. Kakav je osjećaj?

KAJKUT: Predivan, zaista sam srećan zbog tog pogotka. Lijepo je kada već u prvoj utakmici zatresete protivničku mrežu. To mi mnogo znači i zbog samopouzdanja i svega ostaloga. Lopta me hoće i sluša me, a to je dobar znak.

* GLAS: Šta očekujete u jesenjoj sezoni i koliko golova očekujete da postignete?

KAJKUT: To je nezahvalno pričati i obećavati, ne želim sebi da stvaram pritisak. Najbitnije je da Borac dobro igra, vrijedno sakuplja bodove i sigurnim korak gazi ka ostvarenju ambicija. Naše ciljeve sam pomenuo u prethodnom izlaganju.

* GLAS: Ko će biti najveći protivnici u ostvarenju zacrtanih ciljeva?

KAJKUT: To su Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg, možda i Zrinjski. Ali nećemo previše gledati ka rivalima, već samo u vlastito dvorište. Važno je da mi igramo dobro, da se nalazimo u odličnoj formi i da zadržimo ovu fenomenalnu atmosferu u svlačionici. Rezultat će doći kao posljedica toga.

* GLAS: Neće biti lako?

KAJKUT: Premijer liga BiH je izuzetno zahtjevno takmičenje. Znaju to svi koji su igrali ili još igraju u njoj. Bez obzira što sam godinu dana bio u Azerbejdžanu vrlo dobro znam sve prilike u domaćem prvenstvu. Borac je spreman da odgovori svim izazovima jer dobro radimo, a dobar rad donosi i uspjehe. Po meni Borac ima kvalitet za prva tri mjesta, a o trofejima će odlučivati mnogo faktora.

* GLAS: Da li je realno očekivati odbranu titule?

KAJKUT: Zašto da ne? Istina, uvijek je teže odbraniti trofej nego ga osvojiti. Borac ima kvalitetnu ekipu, pokazali smo to i u duelima kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife.

* GLAS: Kakvo je vaše viđenje tih duela?

KAJKUT: Nedostajalo nam je sportske sreće, ali i određenog iskustva. U nekim momentima bili smo naivni što je protivnik znalački iskoristio. Do 70. minuta Borac je odigrao kako treba, a onda je uslijedio neviđeni pad i tri gola za tri minuta. Makabi je mnogo bogatiji klub, ali smo imali šansu da ga eliminišemo.

* GLAS: Kako je Vama bilo u Azerbejdžanu?

KAJKUT: Baku je top klub u Azerbejdžanu. Radi se o izuzetnom kolektivu, jednom od najvećih na tamošnjim prostorima. Na početku jednogodišnjeg ugovora koji je istekao me je krenulo dobro, onda sam imao zdravstvenih problema, pauzirao sam dva mjeseca, a to u velikim klubovima uvijek nosi određene posljedice. Uspio sam da se vratim, čak sam postizao i golove, ali sam odlučio, zbog mnogo stvari, da se vratim u Banjaluku.

 Lična karta

Ime i prezime: Saša Kajkut

Datum rođenja: 7. jul 1984. godine

Mjesto rođenja: Banjaluka.

Visina: 186 centimetara

Pozicija u timu: napadač

Broj: devet (9)

Klubovi: Borac (2003-05), Zadar (2005-06), Pomorac (2006-07), Šerif Tiraspolj (2007-08), Borac (2008-10), Baku (2010-11), Borac (2011- ).

Reprezentacija: BiH 1 (0)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana