Радник добио шест од седам утакмица

Синиша Котараш
Радник добио шест од седам утакмица

Бијељина - Фудбалери Радника савладали су, након велике борбе, Слободу са 3:2 и на тај начин наставили серију добрих резултата. Бијељинци су у посљедњих седам кола остварили шест тријумфа што их је довело на четврту позицију, са само три бода мање од водећег двојца.

Истина, изабраници Младена Жижовића имали су у првом полувремену доста проблема, али су у наставку утакмице показали да су ипак бољи ривал од Тузлака и на крају су славили заслужен тријумф.

- Још једном се показало да су разлике између екипа веома мале. Премијер лига је ове године веома изједначена, љубитељи фудбала имају прилику да гледају доста неизвјесних мечева, а то доноси и већи интерес. Са друге стране, поново се показало да у фудбалу нема правила. Многи су овдје унапријед уписали бодове сматрајући да Слобода, која је у великим проблемима, нема шта да тражи у Бијељини. Али, они имају веома добру екипу и заиста су нас намучили. У наставку смо заиграли онако како је требало да играмо од самог почетка, затворили смо све прилазе свом голу. Не знам ко је мислио да ће ово бити лагана утакмица за нас, али ко год да је, грдно се преварио - истакао је тренер “плавих” Младен Жижовић.

Радник је након 12 одиграних кола на четвртом мјесту табеле, што је позиција коју им је мало ко предвиђао.

- Мислим да ми можемо да будемо презадовољни оним што смо од почетка првенства урадили. Али, ми се нећемо задовољити са овим и нећемо ту стати, идемо даље још чвршће и јаче. Ово је, уједно, и најбољи одговор свим душебрижницима који су нам након четири пораза у пет уводних кола прогнозирали испадање. Морам да им поручим да су се преварили, као и да ћемо настојати да их у наставку првенства још више разочарамо - категоричан је стратег Бијељинаца.

Наредног викенда на премијерлигашким теренима неће бити утакмица због обавеза репрезентације, али ће фудбалери Радника прије одласка на кратки одмор морати да одраде још утакмицу осмине финала Купа Републике Српске, против Љубића у Прњавору. Тај меч на програму је сутра, а Радник у овом такмичењу брани пехар освојен прошле године.

- Ми смо у посљедњих седам година шест пута побјеђивали у овом такмичењу и мислим да је тај податак и најбољи показатељ колико ми поштујемо Куп РС. У Прњавору смо фаворити, али то морамо и да оправдамо. Сигурно је да никакво опуштање неће бити дозвољено, јер ми поштујемо све ривале. А овдје неће бити прилике за поправни и зато морамо бити максимално озбиљни - поручио је Младен Жижовић.
Остали резултати 12. кола: Тузла сити - Звијезда 09 3:0, Челик - Широки Бријег 2:0, Зрињски - Сарајево 0:0. Синоћ су играли: Младост - Вележ, Борац - Жељезничар.

 

Радник       3 (2)
Слобода     2 (2)

Стријелци: 0:1 Смајић у 9, 1:1 Карић у 21, 2:1 Мекић у 36, 2:2 Пршеш из пенала у 43, 3:2 Карић у 72. минуту.
Стадион: Градски.
Гледалаца: 350.
Судија: Сабрија Топаловић (Зеница) 7.
Жути картони: Јусић, Ал. Бекић (Слобода).
Играч утакмице: Махир Карић (Радник) 7,5.

Радник: Билобрк 6,5, Бечелић 6 (од 63. минута Васић -), Радовић 6, Симоновић 6,5, Мекић 7 (од 77. минута Плавшић -), Пецо 6, Максимовић 6,5, Карић 7,5, Ђурић 7, Шуберт 6,5, Хасановић 6 (од 56. минута Посинковић 6,5). Тренер: Младен Жижовић.
Слобода: Лакић 6,5, Бегановић 6,5, Јусић 6, Салиховић 6, Пршеш 7, Смајић 7, Иветић 6,5, Ливанчић 6 (од 83. минута Растока -), Мартелат 6 (од 65. минута Муратовић -), Ал. Бекић 6, Мујагић 6. Тренер: Градимир Црногорац.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана