Radnik dobio šest od sedam utakmica

Siniša Kotaraš
Radnik dobio šest od sedam utakmica

Bijeljina - Fudbaleri Radnika savladali su, nakon velike borbe, Slobodu sa 3:2 i na taj način nastavili seriju dobrih rezultata. Bijeljinci su u posljednjih sedam kola ostvarili šest trijumfa što ih je dovelo na četvrtu poziciju, sa samo tri boda manje od vodećeg dvojca.

Istina, izabranici Mladena Žižovića imali su u prvom poluvremenu dosta problema, ali su u nastavku utakmice pokazali da su ipak bolji rival od Tuzlaka i na kraju su slavili zaslužen trijumf.

- Još jednom se pokazalo da su razlike između ekipa veoma male. Premijer liga je ove godine veoma izjednačena, ljubitelji fudbala imaju priliku da gledaju dosta neizvjesnih mečeva, a to donosi i veći interes. Sa druge strane, ponovo se pokazalo da u fudbalu nema pravila. Mnogi su ovdje unaprijed upisali bodove smatrajući da Sloboda, koja je u velikim problemima, nema šta da traži u Bijeljini. Ali, oni imaju veoma dobru ekipu i zaista su nas namučili. U nastavku smo zaigrali onako kako je trebalo da igramo od samog početka, zatvorili smo sve prilaze svom golu. Ne znam ko je mislio da će ovo biti lagana utakmica za nas, ali ko god da je, grdno se prevario - istakao je trener “plavih” Mladen Žižović.

Radnik je nakon 12 odigranih kola na četvrtom mjestu tabele, što je pozicija koju im je malo ko predviđao.

- Mislim da mi možemo da budemo prezadovoljni onim što smo od početka prvenstva uradili. Ali, mi se nećemo zadovoljiti sa ovim i nećemo tu stati, idemo dalje još čvršće i jače. Ovo je, ujedno, i najbolji odgovor svim dušebrižnicima koji su nam nakon četiri poraza u pet uvodnih kola prognozirali ispadanje. Moram da im poručim da su se prevarili, kao i da ćemo nastojati da ih u nastavku prvenstva još više razočaramo - kategoričan je strateg Bijeljinaca.

Narednog vikenda na premijerligaškim terenima neće biti utakmica zbog obaveza reprezentacije, ali će fudbaleri Radnika prije odlaska na kratki odmor morati da odrade još utakmicu osmine finala Kupa Republike Srpske, protiv Ljubića u Prnjavoru. Taj meč na programu je sutra, a Radnik u ovom takmičenju brani pehar osvojen prošle godine.

- Mi smo u posljednjih sedam godina šest puta pobjeđivali u ovom takmičenju i mislim da je taj podatak i najbolji pokazatelj koliko mi poštujemo Kup RS. U Prnjavoru smo favoriti, ali to moramo i da opravdamo. Sigurno je da nikakvo opuštanje neće biti dozvoljeno, jer mi poštujemo sve rivale. A ovdje neće biti prilike za popravni i zato moramo biti maksimalno ozbiljni - poručio je Mladen Žižović.
Ostali rezultati 12. kola: Tuzla siti - Zvijezda 09 3:0, Čelik - Široki Brijeg 2:0, Zrinjski - Sarajevo 0:0. Sinoć su igrali: Mladost - Velež, Borac - Željezničar.

 

Radnik       3 (2)
Sloboda     2 (2)

Strijelci: 0:1 Smajić u 9, 1:1 Karić u 21, 2:1 Mekić u 36, 2:2 Pršeš iz penala u 43, 3:2 Karić u 72. minutu.
Stadion: Gradski.
Gledalaca: 350.
Sudija: Sabrija Topalović (Zenica) 7.
Žuti kartoni: Jusić, Al. Bekić (Sloboda).
Igrač utakmice: Mahir Karić (Radnik) 7,5.

Radnik: Bilobrk 6,5, Bečelić 6 (od 63. minuta Vasić -), Radović 6, Simonović 6,5, Mekić 7 (od 77. minuta Plavšić -), Peco 6, Maksimović 6,5, Karić 7,5, Đurić 7, Šubert 6,5, Hasanović 6 (od 56. minuta Posinković 6,5). Trener: Mladen Žižović.
Sloboda: Lakić 6,5, Beganović 6,5, Jusić 6, Salihović 6, Pršeš 7, Smajić 7, Ivetić 6,5, Livančić 6 (od 83. minuta Rastoka -), Martelat 6 (od 65. minuta Muratović -), Al. Bekić 6, Mujagić 6. Trener: Gradimir Crnogorac.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana