“Предграђе” замијенило “Маракану”

Д. К.
“Предграђе” замијенило “Маракану”

БАЊАЛУКА - Трећу седмицу заредом млађе категорије Црвене звезде припремају се у Бањалуци. Послије 2007, 2008. и 2009. годишта гости града на Врбасу и Жељезничар Спорт тима до недјеље биће “црвено-бијели” дјечаци 2010. и 2012. годиште. Све ово је дио пакета сарадње српског шампиона и клуба са Предграђа.

Класа 2012, коју води тренер Славиша Шуша, спрема се за наступ у лиги претпјетлића Фудбалског савеза Београда у “Фудбалу 9”. Ти клинци ће сљедеће сезоне играти лигу пјетлића.

- Нисмо први пут у Бањалуци и овде се осећамо као код куће. Једва смо чекали да поново дођемо и да се дружимо овде са децом и нашим пријатељима из Спорт тима. Одиграћемо неколико утакмица и наравно обавити део тренинг циклуса за предстојећу сезону. Имамо овде две екипе, А и Б групу. Оба тима ће бити активна у такмичењу. А екипа игра у оквиру ФСБ, док ће Б екипа играти Фер-плеј лигу. Причамо о “Фудбалу 9” - рекао је Шуша.

Старија група, 2010. годиште, која ради под надзором тренера Милана Миленковића прошле сезоне играла је лигу пјетлића. У тој екипи има доста дјечака, који већ сада скрећу пажњу на себе, а један од најталентованијих је Душан Васиљевић, иначе син некадашњег српског кошаркаша Саше Васиљевића, који је једно вријеме носио дрес репрезентације БиХ.

- Фудбал тренирам већ неких шест, седам година. Послије три године звала ме Звезда и тако сам завршио на “Маракани”. Играм највише задњег везног. Узор ми је Тијаго Алкантара, мада ми се свиђа и наш Кингс Кангва. Задовољан сам радом с тренерима, имам одличне другаре, саиграче, све је супер. Иначе нисам први пут у Бањалуци, прије смо били гости на једном турниру. Овдје имамо одличне услове и прија нам - истакао је Васиљевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана