"Плаво-бијели" представили најзвучније појачање Филипа Јанковића: Могу помоћи Лакташима

Милан Зубовић
"Плаво-бијели" представили најзвучније појачање Филипа Јанковића: Могу помоћи Лакташима

ЛАКТАШИ - Фудбалски клуб Лакташи представио је најзвучније појачање у зимском прелазном року .У питању је некадашњи фудбалер Црвене звезде и златни омладински репрезентативац са Новог Зеланда, Филип Јанковић.

Некада највећи таленат српског фудбала, сада 28-годишњак парафирао је уговор са прволигашем Републике Српске до краја сезоне, када ће управа клуба и централни везиста поново сјести и договарати даље кораке.

Јанковић је један од најмлађи дебитаната у историји клуба из Љутице Богдана, а након одласка из Београда играо је за Парму, Катанију, Домжале, Радомље, Екстрамадуру, Кордобу, Триглав, Илирију и Подгорицу, гдје је провео посљедњу полусезону.

Јанковићев отац био је у контакту са тренером Лакаташа Миљаном Бајићем и то је предочио Филпу, који је, након не баш најбољег искуства у главном граду Црне Горе, објеручке прихватио позив прволигаша Српске.

- Привукла ме здрава прича Лакташа. Одмах сам се чуо са директором клуба Игором Радељићем и тренером Бајићем и након тога је све ишло глатко. Мислим да могу да помогнем клубу. Тренер ми је предочио очекивања, као и све оно што је урађено у претходних годину, годину и по. Сматрам да имам довољно искуства да помогнем момцима, самим тим и себи, али пре свега клубу - рекао је Јанковић.

Луцидни везиста истакао је да раније није толико пратио фудбал у БиХ и региону, али је у посљедње вијеме преко пријатеља "у материји".

- Имам много пријатеља који играју у БиХ, наравно највише у Премијер лиги. Нисам раније толико пратио балкански фудбал, осим српске лиге, али у последње две године сам прилично упознат са дешавањима, тако да могу рећи да знам много о фудбалу у БиХ - истакао је Јанковић.

У Лакташима су поносни на долазак Јанковића. Директор клуба Игор Радељић истиче да Филипов долазак јасно говори о амбицијама које су постављене пред екипу.

- Велики је ово дан за Лакташе. Знамо сви ко је Филип Јанковић, један од највећих талената српског фудбала. Он је једно од највећих појачања у историји нашег клуба. Желимо му добродошлицу и да се овдје осјећа као код куће. Надамо се да ћемо успјети да освојимо Куп Републике Српске и да у Првој лиги будемо у врху - поручио је Радељић.

"Мека" за звучна имена Наставили су на неки начин тренд који је био раније актуелан, јер су у Лакташе знали долазити бројни провјерени играчи, а најзвучније име свакако је некадашњи југоловенски репрезентативац Слободан Комљеновић.

- Кроз историју и када смо играли Премијер лигу БиХ многа велика имена из Србије су играла за Лакташе. И људи који су водили клуб су људи из фудбала и увијек су знали да препознају и доведу доброг играча.

Можемо очекивати и у будућности ако се појави неко занимљиво име да ће појачати Лакташе - рекао је Радељић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана