Одбојкаши Борца спремају се за двомеч против Викинга: Желимо реванш у Бањалуци

Дејан Кондић
Одбојкаши Борца спремају се за двомеч против Викинга: Желимо реванш у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Одбојкаши Борца тријумфално су започели такмичење у Премијер лиги БиХ и Купу Републике Српске. За нешто мање од мјесец дана очекује их наступ на још једном фронту - ЦЕВ Челенџ купу. Ривал у другом колу је екипа Викинга из Бергена.

Норвежани су без борбе прошли прву рунду, јер европска кућа одбојке није дала зелено свјетло побједнику Балканског купа, турској екипи Цизра да наступа у овом такмичењу. Разлог лежи у чињеници да су на завршном турниру БВА купа учествовале само три екипе, а у ЦЕВ-у сматрају да то није довољно.

Бањалучани би прву утакмицу против Викинга требало да играју у Бергену 9. новембра са почетком у 19 часова, а реванш у Бањалуци играо би се седам дана касније. Предсједник Борца Александар Дакић поручује да постоји могућност да се обје утакмице играју у Норвешкој. У том случају други сусрет би био игран одмах дан након првог окршаја. За “црвено-плаве” то би била најјефтинија опција, с обзиром на то да још, како Дакић каже, нису добили финансијску подршку ни од надлежних институција, ни челних људи града, али и додаје да је сан свих у Борцу да реванш буде игран у Борику.

- За једну домаћу и једну гостујућу утакмицу потребно нам је најмање 40.000 КМ. Обратићемо се свим институцијама и након тога ћемо знати гдје ћемо играти. Жеља свих нас у клубу је да се игра бар једна утакмица у Бањалуци, јер први пут у историји клуба наступамо у Европи. Коначан одговор у ЦЕВ морамо послати сутра - истакао је Дакић.

Први човјек Бањалучана истиче да су финансијске обавезе клуба према Европској одбојкашкој федерацији велике. Клуб је већ уплатио 8.000 марака. За сертификат јединог страног играча Црногорца Николе Радонића издвојена је половина те суме, а још 4.000 КМ за котизацију за учешће у Челенџ купу.

- Стало нам је да урадимо нешто велико. Ови момци су то заслужили. Цијелу сезони су гинули на терену и европски мечеви би били награда за њихов труд и залагање. Пазите сад, у случају да елиминишемо Викинг у трећем колу бисмо вјероватно играли против грчког Панатанаикоса, који је велики фаворит у двомечу са словачким Спартаком из Мијаве. Био би то заиста велики спектакл, али сигурно и лијеп резултат за Бањалуку и Републику Српску - рекао је Дакић.

Сутра против Младости

Изабраници Мише Марјановића домаћини су брчанској Младости сутра од 19 часова у мечу полуфинала Купа Републике Српске. Тренер “црвено-плавих” позива на опрез иако су вишегодишњи шампиони БиХ доста измијенили састав у односу на претходну сезону.

- По посљедњим информацијама које имам довели су новог техничара и примача. Тако да су сад комплетирали екипу и доста су јачи у односу на почетак сезоне. Неће бити лако, али ми свакако идемо на побједу - поручио је Марјановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана