Борац дочекује Вогошћу: Тријумф за овјеру другог мјеста

Дарко Драгичевић
Борац дочекује Вогошћу: Тријумф за овјеру другог мјеста

БАЊАЛУКА - Три кола прије краја рукометног првенства БиХ познато је да је Извиђач одбранио титулу, али се велика борба води за пласман у Европу као и опстанак.

Рукометаши Борца угостиће Вогошћу (субота, 20 часова дворана "Центар") са жељом да тријумфом осигурају другу позицију.

Бањалучани су током седмице опет имали проблем због заузетости у дворани "Борик".

- Утиче то лоше јер губите ритам, јер имате термине који нису ни за ручак ни за одмор, али морамо да прихватимо те услове и радимо како најбоље можемо. Има то и добру страну јер ствара карактер екипе да се привикава. Вогошћа је екипа која има квалитет и тражи респект, али независно од њих ми тражимо своју најбољу игру. Остали су нам дужни, изгубили смо бодове у Вогошћи тако да имамо више мотива за ову утакмицу - рекао је тренер Ирфан Смајлагић, који ће имати изазов како да екипу доведе у праву форму за финале Купа БиХ које ће бити одржано у Бањалуци крајем маја.

- Наредних мјесец дана биће изазовно јер посљедње коло не играмо и ту ћемо тражити да освјежимо екипу, а да ипак задржимо фокус. Требало би да будемо енергетски јаки, тако да ће бити интересантно наћи микс свјежине и снаге. Настојаћемо да играчи у завршници буду у што идеалнијем стању - нагласио је Смајлагић.

Владан Ђурђевић сматра да су бодови против Вогошће и те како битни.

- Желимо да задржимо друго мјесто, наставимо побједнички низ и припремамо се за Куп БиХ. Послије девет мјесеци рада полако се слажу коцкице што се показало са неколико везаних побједа.

Мислим да ћемо тако наставити и сезону завршити бар са једним трофејом - поручио је Ђурђевић. Парови 24. кола, субота, 17 часова: Извиђач - Слога, 20 часова: Криваја - Горажде, Чапљина - Слобода, Грачаница - Коњух, Леотар - Маглај, Борац - Вогошћа.

Слога на Леотар

У просторијама Рукометног савеза Републике Српске обављен је жријеб полуфинала купа у којем ће се састати Леотар - Слога и  Козара Градишка - Борац. Финални турнир биће одржан 1. и 2. јуна, а највјероватније је да ће домаћин бити Градишка, која је показала интересовање да угости три премијерлигаша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана