Borac dočekuje Vogošću: Trijumf za ovjeru drugog mjesta

Darko Dragičević
Borac dočekuje Vogošću: Trijumf za ovjeru drugog mjesta

BANjALUKA - Tri kola prije kraja rukometnog prvenstva BiH poznato je da je Izviđač odbranio titulu, ali se velika borba vodi za plasman u Evropu kao i opstanak.

Rukometaši Borca ugostiće Vogošću (subota, 20 časova dvorana "Centar") sa željom da trijumfom osiguraju drugu poziciju.

Banjalučani su tokom sedmice opet imali problem zbog zauzetosti u dvorani "Borik".

- Utiče to loše jer gubite ritam, jer imate termine koji nisu ni za ručak ni za odmor, ali moramo da prihvatimo te uslove i radimo kako najbolje možemo. Ima to i dobru stranu jer stvara karakter ekipe da se privikava. Vogošća je ekipa koja ima kvalitet i traži respekt, ali nezavisno od njih mi tražimo svoju najbolju igru. Ostali su nam dužni, izgubili smo bodove u Vogošći tako da imamo više motiva za ovu utakmicu - rekao je trener Irfan Smajlagić, koji će imati izazov kako da ekipu dovede u pravu formu za finale Kupa BiH koje će biti održano u Banjaluci krajem maja.

- Narednih mjesec dana biće izazovno jer posljednje kolo ne igramo i tu ćemo tražiti da osvježimo ekipu, a da ipak zadržimo fokus. Trebalo bi da budemo energetski jaki, tako da će biti interesantno naći miks svježine i snage. Nastojaćemo da igrači u završnici budu u što idealnijem stanju - naglasio je Smajlagić.

Vladan Đurđević smatra da su bodovi protiv Vogošće i te kako bitni.

- Želimo da zadržimo drugo mjesto, nastavimo pobjednički niz i pripremamo se za Kup BiH. Poslije devet mjeseci rada polako se slažu kockice što se pokazalo sa nekoliko vezanih pobjeda.

Mislim da ćemo tako nastaviti i sezonu završiti bar sa jednim trofejom - poručio je Đurđević. Parovi 24. kola, subota, 17 časova: Izviđač - Sloga, 20 časova: Krivaja - Goražde, Čapljina - Sloboda, Gračanica - Konjuh, Leotar - Maglaj, Borac - Vogošća.

Sloga na Leotar

U prostorijama Rukometnog saveza Republike Srpske obavljen je žrijeb polufinala kupa u kojem će se sastati Leotar - Sloga i  Kozara Gradiška - Borac. Finalni turnir biće održan 1. i 2. juna, a najvjerovatnije je da će domaćin biti Gradiška, koja je pokazala interesovanje da ugosti tri premijerligaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana