Odbojkaši Borca spremaju se za dvomeč protiv Vikinga: Želimo revanš u Banjaluci

Dejan Kondić
Odbojkaši Borca spremaju se za dvomeč protiv Vikinga: Želimo revanš u Banjaluci

BANjALUKA - Odbojkaši Borca trijumfalno su započeli takmičenje u Premijer ligi BiH i Kupu Republike Srpske. Za nešto manje od mjesec dana očekuje ih nastup na još jednom frontu - CEV Čelendž kupu. Rival u drugom kolu je ekipa Vikinga iz Bergena.

Norvežani su bez borbe prošli prvu rundu, jer evropska kuća odbojke nije dala zeleno svjetlo pobjedniku Balkanskog kupa, turskoj ekipi Cizra da nastupa u ovom takmičenju. Razlog leži u činjenici da su na završnom turniru BVA kupa učestvovale samo tri ekipe, a u CEV-u smatraju da to nije dovoljno.

Banjalučani bi prvu utakmicu protiv Vikinga trebalo da igraju u Bergenu 9. novembra sa početkom u 19 časova, a revanš u Banjaluci igrao bi se sedam dana kasnije. Predsjednik Borca Aleksandar Dakić poručuje da postoji mogućnost da se obje utakmice igraju u Norveškoj. U tom slučaju drugi susret bi bio igran odmah dan nakon prvog okršaja. Za “crveno-plave” to bi bila najjeftinija opcija, s obzirom na to da još, kako Dakić kaže, nisu dobili finansijsku podršku ni od nadležnih institucija, ni čelnih ljudi grada, ali i dodaje da je san svih u Borcu da revanš bude igran u Boriku.

- Za jednu domaću i jednu gostujuću utakmicu potrebno nam je najmanje 40.000 KM. Obratićemo se svim institucijama i nakon toga ćemo znati gdje ćemo igrati. Želja svih nas u klubu je da se igra bar jedna utakmica u Banjaluci, jer prvi put u istoriji kluba nastupamo u Evropi. Konačan odgovor u CEV moramo poslati sutra - istakao je Dakić.

Prvi čovjek Banjalučana ističe da su finansijske obaveze kluba prema Evropskoj odbojkaškoj federaciji velike. Klub je već uplatio 8.000 maraka. Za sertifikat jedinog stranog igrača Crnogorca Nikole Radonića izdvojena je polovina te sume, a još 4.000 KM za kotizaciju za učešće u Čelendž kupu.

- Stalo nam je da uradimo nešto veliko. Ovi momci su to zaslužili. Cijelu sezoni su ginuli na terenu i evropski mečevi bi bili nagrada za njihov trud i zalaganje. Pazite sad, u slučaju da eliminišemo Viking u trećem kolu bismo vjerovatno igrali protiv grčkog Panatanaikosa, koji je veliki favorit u dvomeču sa slovačkim Spartakom iz Mijave. Bio bi to zaista veliki spektakl, ali sigurno i lijep rezultat za Banjaluku i Republiku Srpsku - rekao je Dakić.

Sutra protiv Mladosti

Izabranici Miše Marjanovića domaćini su brčanskoj Mladosti sutra od 19 časova u meču polufinala Kupa Republike Srpske. Trener “crveno-plavih” poziva na oprez iako su višegodišnji šampioni BiH dosta izmijenili sastav u odnosu na prethodnu sezonu.

- Po posljednjim informacijama koje imam doveli su novog tehničara i primača. Tako da su sad kompletirali ekipu i dosta su jači u odnosu na početak sezone. Neće biti lako, ali mi svakako idemo na pobjedu - poručio je Marjanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana