Обавеза рукометапа Борца напад на домаће трофеје

Синиша Котараш
Обавеза рукометапа Борца напад на домаће трофеје

Бањалука - Прозивком коју је тренер Мирко Микић извршио у дворани “Борик” синоћ су почеле припреме рукометаша Борац м:тела.

Иако им нико из управе клуба није то наметнуо као приоритет, момци који ће носити “црвено-плави” дрес у новој сезони имају највише амбиције. Сви првотимци углас истичу да им је жеља да на домаћој сцени освоје сва три трофеја. Са друге стране, када је у питању наступ у Купу ЕХФ, за почетак се надају да могу прескочити грчки Олимпијакос, који су извукли на жријебу у Бечу. Наступ у другом по јачини еврокупу сам по себи доноси јаче ривале него прошле сезоне, када су играли Челенџ куп, али постоји умјерени оптимизам да је шампион Грчке, који посљедњих година улаже много више новца него раније, препрека која може бити савладана. Тренер Микић најавио је жесток рад, а рукометаши ће у уводним данима радити два пута дневно, ујутро углавном у теретани, а навече у дворани. Бањалучани у нову сезону улазе са три појачања, а најзвучније име је доскорашњи пивот Војводине Немања Вучићевић.

- Када већ нисам успио да се договорим са Војводином, избор је пао на Борац. Желео сам да нађем клуб који ми је близу куће и са супругом сам донео одлуку да то буду Бањалука и Борац. Чуо сам доста добрих ствари о некадашњем шампиону Европе, а највише од доскорашњег саиграча у Новом Саду, Горана Тркуље. Верујем да сам направио добар потез и сигуран сам да ћемо заједно освојити много трофеја - рекао је Вучићевић.

Осим њега, у клубу су нова лица Никола Јеремић, који је такође играо за Војводину, те Бразилац Гиљерме Линареш де Соуза, који тренутно наступа за репрезентацију своје земље на Свјетском првенству за јуниоре. На прозивци се нису појавили капитен Ђорђе Ћелић и његов замјеник Бојан Љубишић, који још нису продужили уговор, али се очекује да то ускоро учине. Зато је ову улогу бар накратко преузео Милош Њежић.

- То је велика обавеза, даћу све од себе да оправдам повјерење стручног штаба и управе. Имамо лијепу екипу, најважније је да је већина играча из прошле сезоне остала на окупу, тако да ћемо се лакше и брже уиграти - рекао је Њежић.

До утакмица с Олимпијакосом (први меч 31. августа или 1. септембра, реванш у Бањалуци седам дана касније) Бањалучани ће одиграти седам контролних мечева, а прво и највеће искушење имаће на турниру у Требињу, гдје их чека актуелни шампион Европе, Вардар.

Списак играча

Тренеру Мирку Микићу одазвало се 20 играча, међу којима и неколико момака који куцају на врата првог тима. Присутни су били: Слађан Суботић, Зоран Радић, Лазар Бера, Бојан Рађеновић, Јован Тодоровић, Милош Њежић, Владан Ђурђевић, Лука Перић, Немања Вучићевић, Лука Граховац, Срђан Савић, Марко Лукић, Срђан Медаковић, Синиша Драгичевић, Милан Дакић, Горан Даничић, Лука Кнежевић, Петар Грбић, Немања Миловац, Никола Јеремић. Стефан Миљковић се опоравља од мањег хируршког захвата, док ће се Гиљермо Линареш де Соуза прикључити када заврши СП за јуниоре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана