Милићи: Реконструкција терена за одбојку на пијеску

Srna
Foto: Srna

МИЛИЋИ - У оквиру Спортског центра у Милићима почела је реконструкција терена за одбојку на пијеску, који ће омогућити младима, али и свима који су жељни рекреације, да квалитетно проведу слободно вријеме. Иницијатива је потекла од Омладинског клуба у Милићима, а средства од 1.500 КМ обезбијеђена су у оквиру пројекта "Млади лидери у заједници" који реализује Удружење "Форум жена" Братунац.

Директор Спортског центра у Милићима Мирко Симић рекао је Срни да су се омладинци обратили овом центру са жељом да реновирају терен за одбојку на пијеску који је постојао прије осам година на истом мјесту. 

"Помогли смо им да упуте захтјев жФоруму женаж за одобравање средстава и добили су зелено свјетло од координатора пројекта Драгане Ђурић. Ово је први пројекат у спорту који се финансира посредством пројектних организација", навео је Симић. 

Он је рекао да се радови изводе у фазама и да су у току ископавање бусена, фрезање старог пијеска, чишћење и одвоз отпада, довоз новог пијеска, чишћење и фарбање стубова, те монтажа клупа за играче, а за крај биће постављене мреже и линије. 

Симић је додао да ће, у оквиру "Јулско-августовских дана културе и спорта", бити одржан турнир и прве утакмице на новом терену за одбојку на пијеску, те изразио наду да ће заживјети овај спорт који је некада био популаран у Милићима. 

Димензије терена задовољавају стандарде, дужина је 16 метара, а ширина осам. 

Извођач радова је компанија "Грамел" из Милића. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана