Мајдов спреман за “рат” у Лисабону

Душан Репија
Мајдов спреман за “рат” у Лисабону

ЛИСАБОН - Без устезања, са много самопоуздања, али и поштовања према сваком од 32 потенцијална ривала на Европском првенству у Португалији, најбољи српски џудиста свих времена Немања Мајдов најављује напад на златну медаљу.

Момак из Источног Сарајева као и увијек је прилично директан и јасан када прича о циљу, јер је он на сваком такмичењу исти. Златна медаља увијек је на нишану неустрашивог гладијатора, а без обзира да ли успио или не у свом науму, битно је да је чист пред собом. Сви предузети кораци увијек су одрађени максимално поштено, јер је то једини начин за континуитет у освајању одличја са највећих такмичења.

- Нема ту много филозофије. Без обзира на ком нивоу форме био, да ли имао проблема са повредама или не, циљ је исти. Ситни пехови су ме пратили током припрема, па се због проблема са кољеном нисам борио од јануара, а сада сам у кампу имао и болове у леђима. Али то никада не смије да буде изговор. Чим сам у Лисабону значи да сам довољно здрав да одем до самог краја и донесем злато у Републику Српску и Србију - рекао је Мајдов за “Глас Српске”.

Конкуренција као и увијек најјача могућа, јер практично све што вриједи у категорији до 90 килограма станује на Старом континенту. Први носилац пред жријеб је натурализовани Шпанац Николоз Шеразадишвили, други Ноел Ван т Енд, а испред Мајдова су још Кристијан Тот и Лаша Бекаури. Они су тренутно четворица најбоље пласираних џудиста на свјетској листи. Нема сумње да су сви “наоштрени” да се покажу у најбољем свјетлу стотињак дана пред старт Олимпијских игара.

- Сви знамо каква је “деведесетка”, али као што сам већ рекао. Циљ мог тренера и оца Љубише и мене увијек је златна медаља. Уколико желиш да будеш најбољи мораш да побиједиш најбоље. Врло просто. Спреман сам за рат на татамију, туча и велика борба су загарантовани - подвукао је Мајдов. Шампион свијета и Будимпеште 2017. године у колекцији има два сребра са континенталних шампионата. Прво је освојио 2018. године, а друго прије пола године у Прагу.

- Календар је прилично испретуран због вируса корона, а уз то овог љета су и Олимпијске игре, па се десило да се Европски шампионат одржава два пута у шест мјесеци. Међутим, то не мијења моја очекивања - нагласио је Мајдов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана